25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Potpisani ugovori za studentske stipendije za akademsku godinu 2019./2020.

U kutjevačkoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Josip Budimir je ugostio mlade Kutjevčane – studente koji  su ostvarili pravo na stipendiju u akademskoj godini 2019./2020. Potpisani su ugovori sa četvrtom generacijom stipendista Grada Kutjeva, njih ukupno 12, te ujedno ostvareno produženje ugovora s 24 starih studenata. Grad Kutjevo u akademskoj godini 2019./2020. stipendirat će ukupno 36 studenta s iznosom od 600,00kn mjesečno.

Gradonačelnik Budimir poželio je mladima puno uspjeha u daljnjem školovanju i naglasio da se nada njihovom povratku i zapošljavanju u rodnom kraju.  Pozvao je mlade da se aktivnije uključe u društveni život Grada Kutjeva te da svojim znanjem, idejama i prijedlozima sudjeluju u stvaranju boljih životnih uvjeta cijele zajednice posebno u novoformiranu udrugu mladih koja pokazuje sve više inicijative u javnom životu Grada. Također je napomenuo da očekuje povratak nakon školovanja i uključivanje u gospodarski dio života Grada Kutjeva jer oni to svojim akademskim znanjem i obrazovanjem zaslužuju i mogu.

Raduje porast broja stipendiranih studenata iz godine u godinu i svakako ima prostora za stipendiranje novih studenata i u narednoj akademskoj godini.