26. prosinca 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Pizza bar Jeronim više od četvrt stoljeća s nama

Spretni poduzetnik Jerko Budimir prije više od četvrt stoljeća krenuo je u simultanu avanturu gradeći paralelno skladan obiteljski život obogaćen s darom blizanaca Lovre i Lorene u braku sa svojom životnom družicom Mirjanom i s druge strane gradeći obiteljski biznis u svojoj pizzeriji u kojemu danas sudjeluje čitava obitelj. Teško je reći u kojemu je dijelu života Jerko više uspio i čime se više treba ponositi. Na radost svih nas ljubitelja dobre pizze obitelj Budimir nam prostire na stol ovo vjerojatno najrasprostranjenije i najpopularnije jelo u čitavom svijetu već više od četvrt stoljeća, a nadamo se da će Jerko izdržati barem još toliko dok ga ne odmijene mlađe snage koje su se već sada dokazale. Obitelj za primjer, a pizza za prste polizati – Pizza bar Jeronim je definitivno jedan od simbola i ugostiteljske tradicije Grada Kutjeva. Naš Jera je u svome nekadašnjem Lavu odradio lavovski posao i dobrano podigao letvicu kvalitete dobrog proizvoda pa sada u svome obiteljskom i životnom projektu može koristiti blagodati i nastaviti zadovoljavati apetite svih ljubitelja dobrog okruglog obroka raznih vrsta. Neumorni Jerko, sportskog srca niti danas ne odustaje od zdravog sportskog života često biciklirajući, a pamtljiva je i njegova nogometna biografija gdje je u našem klubu doslovno prošao sve funkcije od igrača do predsjednika.

Dobro je, ali trebamo težiti k vrlo dobrom i odličnom i od kada odlučujem za sebe dovoljno i nedovoljno nije opcija u mome životu čak niti u školi nisam bio zadovoljan s dobrim. Krenuli smo s radom tamo davne 1994.godine, a otkad znam za sebe ljubitelj sam brze hrane, McDonaldsa, kebaba, girosa, pizze… U Njemačkoj sam proveo dvije i po godine radeći na gradilištu i nakon napornog dana trebalo se dobro najesti. Sjećam se dana kada smo supruga i ja išli na pizzu, a ona je htjela naručiti malu, ja joj nisam dao jer je meni i velika bila malo. Odluka je pala – završio sam tečaj i krenuli smo u obiteljski biznis. Godinu nakon toga na svijet su došli naši blizanci. Trebao sam se vratiti u Njemačku na isti posao, ali odlučio sam ostati ovdje i biti svoj gazda. Ovo je svakodnevna borba, bilo je i lijepih i loših dana i na kraju nije mi uopće bitno da li radim za drugoga ili za sebe. Ako me ljudi cijene kao što me cijenio gazda u Njemačkoj spreman sam dobrano zapeti i raditi, ali besplatno mogu raditi tek da pomognem drugome, a tada ću također raditi kao da radim za novce, još i više. Iskorištavanje ne volim i neću si to nikada dozvoliti. Lovro je izvanredni student pa ovo odrađuje uz studiranje, ustvari studira uz rad na Sveučilištu u Puli što je teško jer ne ostvaruje prava kao redovni studenti, daleko je putovati, plaća školarinu, a nema pravo na menzu. Mi svi ostali iz obitelji radimo bez obaveza kakvih on ima, trudimo se dobro živjeti, a imamo uvijek i pomoć od djelatnika koji nisu vezani za obitelj. Drago nam je da nas ljudi prepoznaju i da je vraćaju koristiti naše usluge – zaključio je za kutjevački.hr ovaj čvrsti i nepokolebljivi čovjek koji je naučio raditi dvije smjene mjesecima pokazujući svojim primjerom puno mlađima od sebe da se u životu sve može ako se hoće!

Potaknuti objavom na FB stranici Pizza bar Jeronim zagrebali smo malo ispod površine te uhvatili Jerka na kratkoj pauzi prije nego je odjurio odraditi novu narudžbu. Na stranici možete pronaći i detalje o radnom vremenu, kontaktu, ponudi…pa pogledajte i reagirajte, a mi prenosimo objavu i donosimo malu fotogaleriju:

Šef Jerko je davnih 90-tih radio na baušteli u Frankfurtu kod svog strica. Bio je zaljubljen u brzu hranu, što ga je potaklo da se vrati kući, stvori nešto svoje i otvori vlastiti obrt brze hrane zajedno sa našom šeficom Mirjanom koja je tada radila u “Minkenu”. 1994. godine otvorena je tada pečenjara pod nazivom “LAV”. Na početku smo se bavili pečenjem hamburgera, cheeseburgera, pripremanjem pizza, prodajom sladoleda i duhanskih proizvoda.. 2007. godine mijenjamo svoj naziv u Pizza bar Jeronim, proširujemo svoj poslovni prostor, fokusiramo se na pripremanje pizza i tako tri desetljeća da vama našim dragim gostima, pružimo vrhunsku uslugu naših proizvoda. Danas su svi u obitelji šefa Jerka uključeni u posao i zajedno sa našim vrijednim radnicima želimo održati našu tradiciju u budućnosti.