24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Partnerstvo požeškog festivala i Kutjeva d.d. se nastavlja

Održavanje Aurea Festa Požega, jedne od najvećih kulturnih manifestacija kontinentalne Hrvatske, nikad nije dolazilo u pitanje. Organizatori su učinili sve da se epidemiološke mjere tijekom održavanja festivala od 28. do 30. kolovoza provode na svakom koraku, a rizik za sudionike i goste smanji na najmanju moguću mjeru.

Ni ova teška situacija nije ugrozila partnerstvo i dugogodišnje povjerenje između požeškog festivala i vinarije Kutjeva d.d., čije su rajske kapljice u proteklih više od pola stoljeća uljepšale brojne festivalske noći.

U podrumu Kutjeva d.d. tradicionalno su u ponedjeljak 24. kolovoza napunjene butelje festivalskog vina, a tom prigodom je Dino Galić, član uprave Kutjeva d.d., podsjetio na 2019. godinu, kad je požeški festival uspješno proslavio 50. rođendan, a Kutjevo d.d. zabilježilo rekordnu godinu s preko 5 milijuna prodanih litara vina na domaćem i inozemnom tržištu. „Duh vinarije i festivala neće stati, ostajemo partneri i ovim punjenjem vina započnimo Aurea Fest Požega.“ – izjavio je Dino Galić te dodao je za festival napunjeno 800 butelja vrhunske Graševine Kutjevo i 200 butelja crnog vina Maximo Nero.

Grad Požega je pokrovitelj festival te je Darko Puljašić, gradonačelnik Požege i saborski zastupnik, zahvalio Kutjevu d.d. na partnerstvu. „Zajedno nastupamo i borimo se. Mi smo u Slavoniji uvijek bili hrabri i borili se s nedaćama. Na festivalu ćemo pokazati slavonsku dušu, a uz nju i ide dobra okrijepa – kutjevačka vina koja cijeli svijet zna. Ostanimo pozitivni duhom, a negativni koronavirusom.“ – rekao je Puljašić.

Organizator festivala je Udruga Aurea Fest Požega čiji je direktor Ivan Bunjevac rekao da će udruga kao organizator učiniti sve da festival bude uspješan i zahvalio gradonačelniku Puljašiću na podršci. „Dobre vibracije iz Požege idu dalje i mi vas očekujemo predstojećeg vikenda.“ – izjavio je Bunjevac.

Zamjenik požeško-slavonskog župana Željka Jakopović čestitao je udruzi i gradu na organizaciji ovogodišnjeg izazovnog Aurea Fest Požega, dok je direktorica marketinga Kutjeva d.d. Vanja Halilović izrazila nadu da će ovogodišnji festival, kao i prethodni, biti vrlo uspješan.

Uslijedilo je simbolično lijepljenje etiketa festivalskog vina u čemu su se govornicima pridružili i Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakaca i saborska zastupnica, zamjenici gradonačelnika Požege Mario Pilon i Ferdinand Troha, direktorica TU TZ Grada Požege Silvija Podoljak, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, zamjenik općinskog načelnika Velike Ivica Potočanac, predstavnici Hrvatske radiotelevizije, lokalnih medija, pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri te drugi uzvanici i gosti.

U drugom dijelu konferencije ovogodišnji program je predstavio umjetnički direktor Aurea Festa Požega Damjan Pirović, koji možete pogledati na PETAKSUBOTANEDJELJA, dok je direktorica marketinga Aurea Festa Požega Silvija Podoljak pozvala sudionike i goste da se pridržavaju epidemioloških mjera te pozvala građane koji žele festival pratiti unutar ograđenog dijela tijekom festivalskih dana da se registriraju OVDJE, dok se predstavnici medija trebaju prijaviti OVDJE.

Recimo na kraju da će Aurea Fest Zlatne žice Slavonije u subotu 29. kolovoza biti uživo u prijenosu Hrvatske radiotelevizije, a koncert Gazda u petak i Šimunovo u subotu HTV će snimati i naknadno emitirati u svom programu.

Foto aureafest.com