28. rujna 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Odlični rezultati pčelica na natjecanju Klokan bez granica!

Učenici Osnovne škole Zdenka Turkovića 17. su ožujka sudjelovali na Međunarodnom natjecanju “Klokan bez granica”. Klokan se i ove godine održao u 80-ak država svijeta. Naši učenici su se natjecali u 4 kategorije – pčelice, leptirići, ecolier i benjamin. Službeni rezultati koji su nam stigli u školu su nas obradovali jer je Erika Hruška u kategoriji pčelice ostvarila maksimalan rezultat, točnije sve je zadatke točno rješila. U istoj kategoriji, koja je inače predviđena za učenike 2. razreda, Mihael Majstorović, Hana Kučinić i Fran Hurtiš su prema bodovima bili među 10 posto najuspješnijih u svojoj kategoriji.

Priznanja i prigodne poklone organizatora Hrvatskog matematičkog društva danas je učenicima uručio ravnatelj Milorad Bandalo. Ovom prilikom još jednom čestitamo učenicima na postignutim rezultatima, čestitamo i njihovim učiteljicama Snježani Ilić i Mariji Marjanović te zahvaljujemo učiteljici Marijani Karničnik koja je bila voditeljica natjecanja u našoj školi.

Ovome dodajmo da su u našoj školi natjecanju pristupila ukupno 43 učenika, u Hrvatskoj preko 32 000 učenika osnovnih škola, a u svijetu je taj broj vjerojatno i ove godine prešao 10 milijuna

O natjecanju Klokan bez granica možete pročitati ovdje.

Službene rezultate kategorije pčelica s imenima 10 posto najuspješnijih možete pogledati na ovom linku. linku.

Ukoliko i sami želite pogledati zadatke (probajte sami pronaći točne odgovore prije nego pogledate rješenja), rješenja i rezultate za sve kategorije možete ih pronaći na ovom linku.

ČESTITAMO!

IZVORNA POVEZNICA