20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Od 30.svibnja dozvoljena su sportska natjecanja na otvorenom

Normalizacija života pomalo ulazi i u sfere sporta pa je tako Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u priopćenju za medije objavljenom jučer iznio je datume nastavka sportskih natjecanja u Hrvatskoj.

Prema Odluci o izmjenama Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, sportska natjecanja na otvorenom moći će se održavati od 30. svibnja, dok će se sportska natjecanja u zatvorenim prostorima moći održavati od 13. lipnja.

Naravno da je u planu za početak sva natjecanja odrađivati bez prisustva gledatelja, a u sukladno tome kreće i Prva HNL pa je ovo bilo očekivano kako bi se natjecanja na najvišoj nogometnoj razini mogla nastaviti. Treća liga u kojoj je i naše Kutjevo se neće nastaviti, tablice su konačne, kup se prenosi u naredni pripremni period koji se očekuje početkom srpnja.

Podsjetimo da su Zeleni okončali sezonu na diobi četvrte pozicije s Đakovo Croatijom koja ima bolju gol razliku, ali i lošiji međusobni omjer pa možemo iznijeti činjenicu da je NK Kutjevo okončalo ovu premijernu i dugo očekivanu trećeligašku sezonu na fantastičnom četvrtom mjestu iza bivših prvoligaša Marosnije i Belišća te Čepina koji je jedini od vodećeg trojca uspio svladati našeg trećeligaša. Belišće je palo u Kutjevu rezultatom 3:1, dok je u Slavonskom Brodu bilo 1:1.