Dana 19.04.2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je dopusnicu Veleučilištu u Požegi za novi preddiplomski stručni studij Enogastronomije koji će se izvoditi od akademske godine 2021/2022. godine sa 30 redovitih studenata.
Opći ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:
1.profesionalno napredovanje u području proizvodnje i posluživanja hrane,
2.uspješan nastavak školovanja na srodnim specijalističkim studijima iz područja biotehničkih znanosti.
Stručni ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:
1.rad u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića,
2.edukaciju i savjetovanje osoblja ili potrošača o posluživanju kvalitetne i zdravstveno ispravne hrane i pića,
3.edukaciju osoblja i potrošača o optimalnom kombiniranju sastojaka hrane, te interakciji hrane i pića.
4.unaprjeđenje kvalitete i raznolikosti ponude u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića uzimajući u obzir trendove u prehrani kao i prehranu posebnih skupina potrošača.
Poslovi za koje je student osposobljen:
upravljanje odjelom hrane i pića u subjektima u poslovanju s hranom,
dizajniranje i osuvremenjivanje restoranskih menija,
organizacija enoloških i gastronomskih manifestacija ,
stručno savjetovanje prilikom izrade poslovnih planova ugostiteljskih objekata,
upravljanje raspodjelom ljudskih resursa u gastronomiji,
recenziranje ugostiteljskih časopisa,
održavanje stručnih radionica iz područja enogastronomije za korisnike različitih kategorija,
stručno savjetovanje o sljubljivanju hrane i pića,
razvoj, upravljanje i kontroliranje sustava osiguranje kakvoće.
Studij će se izvoditi u prostorijama Veleučilišta u Požegi, te praktični dio kod partnera iz područja gastronomije- Westin Zagreb, Valamar Riviera, Zlatni lug Požega, Studentski centar u Požegi itd. Navedenim studijem Veleučilište u Požegi će riješiti potrebu tržišta rada za navedenom strukom te se strateški pozicionirati na obrazovnoj karti Republike Hrvatske u području turizma i ugostiteljstva, ističe prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić.
Izvor vup.hr
Više priča
DVD Vetovo organizira radionice za djecu
Mali princ osigurao sredstva za provedbu projekta KOMUNIKACIJA JE IN
Odobrena tri projekta prekogranične suradnje ukupne vrijednosti 80 tisuća eura