20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Nastavljaju se radovi na vidikovcu na Roginom kamenu

Uz naše sportske udruge koje imaju svoja redovita i zapovijedana natjecanja svakog vikenda kao i brojne treninge sa svim svojim kategorijama jedno od najangažiranijih društava koje promiče zdrav život i ljubav prema prirodi je zasigurno naš HPD Vidim. Samo ustrojstvo i funkcioniranje udruge je na visokom nivou, rade jako dobar PR svih svojih događanja i aktivnosti pa ih možemo pratiti u stopu u svojim nastojanjima u poboljšanju kvalitete života u slobodno vrijeme kako svojih članova tako i svih ljudi željnih boravka u prirodi koji su uvije dobrodošli na svaku šetnju, izlet i malu avanturu.

Osim svojih redovitih aktivnosti i šetnji predivnim obroncima i gorama diljem Lijepe naše HPD Vidim se trudi načiniti i vidljivu i prepoznatljivu ostavštinu generacijama koje dolaze. Uz pomoć Grada Kutjeva uređuje se vidkovac na Roginom kamenu koji je već nakon svoje prve faze provođenja zamišljenih radova postao jedan od simbola i zaštitni znak našeg društva. Na redu je i druga faza za koju je sredstva u visini od 50 000 kuna osigurao Grad, a realizacija se očekuje ovih dana.

S radošću mogu potvrditi da ulazimo u drugu fazu izgradnje našeg prekrasnog vidikovca s još ljepšim pogledom u kojemu će posjetitelji uskoro još više uživati kada završi druga faza koja će donijeti još već komfor i užitak boravka u prirodi. Dobili smo financijska sredstva od Grada Kutjeva pa sada možemo platiti drvenu građu koja je već u pripremi. Druga faza obuhvaća radove na izgradnji još jedne etaže i krovišta radi zaštite cjelokupnog objekta, a kada krenu radovi na samoj lokaciji dobit ćete potrebne informacije kao i fotografije naše neumorne PR službe. Također moram obavijestiti javnost da je u tijeku još jedna naša inicijativa. Naime, nedavno je bila radna akcija u parku iza upravne zgrade Kutjeva d.d. gdje je srezivano deblo topole staro preko tri stotine godina, a namjena i ideja je na toj lokaciji napraviti veliki stol oko kojeg će se moći odmoriti i okrijepiti svi prolaznici kao i svi stanovnici Grada Kutjeva. U tijeku su pregovori s predsjednikom Uprave Kutjeva d.d. o financijskoj potpori nastavka i dovršenja zamišljenog odmorišta. Uz ove inicijative naši članovi i dalje marljivo rade ne samo na hodnjama već i na održavanju planinarskih staza, osvježavanju markacija, uređenju planinarske kućice i okoliša – o najnovijim aktivnostima HPD Vidim izvijestila nas je za kutjevački.hr vrijedna i agilna predsjednica udruge Nada Razumović pod čijim predsjedanjem društvo korača prema ljepšoj budućnosti.

U nastavku kutjevački.hr donosi galerije s nedavnih šetnji naših neumornih planinara koji su odrađeni na nekoliko destinacija. HPD Gojzerica i HPD HZZO pohodili su stazu prema vidikovcu Rogin kamen i planinarskoj kući Mlaka, a HPD Sokolovac je sa našim vodičem pohodio stazu prema Dobroj vodi i Petrovom vrhu.

Kutjevo – Rogin kamen – Ljpe – Mlaka – Kutjevo

 

Kutjevo -Stari grad – Mlaka – Kutjevo – Vidikovac Vila

 

Kutjevo – Mlaka – Kutjevo

 

Kutjevo – Dobra voda – Petrov vrh – Međa – Kutjevo