22. veljače 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[NAJAVA] Paljenje prve adventske svijeće uz molitvu ispred Gradske kuće


Sutra je prva nedjelja došašća ili adventa. Upalit ćemo prvu adventsku svijeću na vijencima u našim domovima, a sve vas pozivamo na zajedničku molitvu i paljenje prve adventske svijeće ispred Gradske kuće večeras (subota) u 18 sati.

Prva nedjelja adventa obilježava početak razdoblja iščekivanja i priprema za Božić. U tom svečanom vremenu, palimo prvu svijeću na adventskom vijencu kao simbol nade. Ta svjetlost budi u nama poseban osjećaj topline i očekivanja, podsjećajući nas na važnost svjetlosti u najtamnijim trenucima.

Dok promišljamo o prvoj nedjelji adventa, razmišljamo o simbolici nade koju donosi ta prva upaljena svijeća. Nada je poput svjetlosti koja probija tamu, podsjećajući nas da uvijek postoji mogućnost svjetla, čak i u najtežim trenucima života. Advent nam pruža priliku da se fokusiramo na unutarnju pripravnost, tražeći svjetlo i toplinu u vlastitim srcima kako bismo je mogli dijeliti s drugima.

Ovo je vrijeme kada se prisjećamo važnosti zajedništva, ljubavi i nesebičnosti. Paljenjem prve svijeće, otvaramo vrata duši za radost i ljubav koju donosi Božić. Advent nas potiče da se dublje povežemo s onima oko nas, pružimo podršku i dijelimo radost zajedništva.

U prvom tjednu adventa, stvaranje tišine i mira postaje ključno. To je prilika za introspekciju, razmišljanje o prošloj godini, prepoznavanje vlastitih snaga i slabosti te postavljanje ciljeva za novo razdoblje koje dolazi. Kroz molitvu, meditaciju ili jednostavno tiho promišljanje, pripremamo svoje srce za dolazak Isusa Krista.

Svjetlost prve adventske svijeće podsjeća nas da je Božić vrijeme čuda, radosti i ljubavi. U ovoj sezoni iščekivanja, otvaramo svoje srce ne samo za radosti koje dolaze, već i za priliku da budemo nositelji svjetlosti drugima. Ne zaboravimo da je svaka mala gesta ljubavi, pažnje i dobrote poput svijeće koja osvjetljava tamu nečijeg života.

Neka prva nedjelja adventa bude poticaj za unutarnje obnavljanje, dijeljenje ljubavi i širenje nade svuda gdje je potrebna.