12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Na javnim radovima zaposlene četiri ženske osobe

Vrijedne ženske ruke već nekoliko tjedana marljivo rade na uređenju okoliša na području Grada Kutjeva. Radi se o provedbi mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Uoči samog zapošljavanja na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje www.hzz.hr objavljen je Javni poziv svim zainteresiranima mogućim korisnicima, poslodavcima i nezaposlenim osobama za uključivanje u ovaj projekt.

Tako su priliku uljepšati gradske ulice dobili Dijana Matezić, Mira Kaurin, Katica Radnić i Ivana Maglajić te za svoj rad primiti adekvatna sredstva kroz programe javnih radova za opće i društveno koristan rad na korist zajednici te koji je neprofitan i nekonkurentan na tržištu rada. U programima javnih radova zapošljavaju se dugotrajno nezaposlene osobe s evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te osobe koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada a nalaze se u evidenciji Zavoda, a inicijator i izvođač javnog rada mogu biti jedinice lokalne samouprave i institucije u njihovom vlasništvu, nevladine udruge, proračunski i neprofitni poslodavci na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Javni radovi organiziraju se u trajanju od najviše 6 mjeseci pa su djelatnice sa svojim radom započele 07.rujna i svoj će posao obavljati do 06.ožujka naredne godine. Područja djelovanja u kojima se mogu provoditi programi javnih radova su: skrb o starijima i nemoćnima u kućanstvu ili institucijama, skrb o osobama s invaliditetom, zdravstvena skrb, briga za djecu, pomoć djeci i mladima s poteškoćama, stanovanje, edukacija, revitalizacija javnih površina, turizam, kulturna baština, lokalni razvoj kulture, gospodarenje otpadom, gospodarenje vodama, zaštita i očuvanje prirode, kontrola onečišćenja, komunalni radovi…

Zadovoljne smo s ovom prilikom da si kroz javne radove priskrbimo zaradu, a da pri tome odradimo nešto korisno za zajednicu. Trenutno smo na poslovima komunalnog uređenja i čišćenja ulica koje pomalo zatrpava lišće. Do starosne mirovine je još nekoliko godina, ja se još uvijek osjećam dobro, mogu raditi, ali stalni posao je teško pronaći pa je ovo lijepa prilika koju treba iskoristiti. Nije teško, cure su mlađe od mene i dobro se slažemo, vrijeme je lijepo, a poslovođa Ile Matijević je ugodna osoba s kojom jako dobro funkcioniramo – za kutjevački.hr je rekla Mira Kaurin.