5. ožujka 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

MPS Grabarčani gostovali na Slavonsko-brodskoj TV

Naša jedinstvena muška pjevačka skupina Grabarčani gostovala je u emisiji Nedjeljom zajedno koja se emitira na Slavonsko-brodskoj televiziji, a puno toga lijepoga o svom radu i aktivnostima ispričali su predsjednik Nenad Trčka i voditelj Zdravko Matijević. Osim riječi članovi su prešli i na djela pa su u eter pustili glas sjajno prezentirajući svoje Grabarje, Grad Kutjevo, ali i čitavu županiju kao jedini vokalni sastav ovakve vrste u u PSŽ.

Skupina je snovana 2016. godine s ciljem očuvanja a capella pjesme grabaračkog kraja, Grada Kutjeva, ali i čitave naše županije. Ima nas trenutno osam pjevača te nekoliko podupirućih članova koji nam pomažu, a to su većinom vinari i proizvođači suhomesnatih proizvoda. Osim nas dvojice članovi su tajnik Kruno Petrović, blagajnik Zlatko Grandić, članovi Davor Baričević, Stjepan Leist, Mario Ergović i Mato Ergović kao naša “počimalja”  Probe izgledaju burno, svi imamo svoje OPG ili radimo u firmama pa se teško nalazi termin za sastanak, ali petak u 21 sat je bio optimalan za sve, nismo profesionalci, amaterizam nas vodi kao i druženje te lijepa pjesma. Svega ovoga ne bi bilo bez naših sponzora od kojih je definitivno najveći Grad Kutjevo pa se ovim putem zahvaljujem gradonačelniku Josipu Budimiru i čitavom gradskom vijeću kao i županiji i svima koji nam pomažu u našem lijepom Grabarju – rekao je predsjednik udruge Nenad Trčka.

Mi smo sigurno jedina ovakva skupina u našoj županiji, probili smo led jer nije bilo baš uobičajeno a capella pjevanje muškog sastava. Spontano smo krenuli o naš rad pjevajući na našim malim skupovima pa je netko iz mase primijetio da to dobro zvuči stoga smo se počeli češće sastajati i vježbati. Više se baziramo na autorske troglasne pjesme jer je kod nas u Slavoniji uobičajeno dvoglasno pjevanje no mi si dajemo malo oduška kroz takvo troglasno pjevanje autorskih radova. Pokrivamo samo lokalne događaje, gradske i županijske manifestacije, ali i po pozivima idemo na gostovanja pa čak i u inozemstvo. Pozdravljamo ovim putem sve naše Grabarčane koji nas gledaju te se pridružujem zahvalama – dodao je voditelj Zdravko Matijević.

Kako zvuče naši Grabarčani LIVE pogledajte na poveznici:

MPS GRABARČANI – NAJLJEPŠE SI SELO MOJE MALO

Foto FB MPS Grabarčani