18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

MNK Birtijca pomela konkurenciju na međunarodnom turniru u njemačkom Straubingu

Malonogometni klub Birtijca iz Šumanovaca (Grad Kutjevo) osvojio je prvo mjesto na međunarodnom malonogometnom turniru u Njemačkom Straubingu, a i pojedinačne nagrade su doputovale u Lijepu našu jer je najbolji igrač bio Ivan Uvalić, a nezaustavljivi strijelac Kutjeva Marin Majetić zabio je 9 pogodaka i okitio se titulom najboljeg strijelca.

birtijca 2

Organizator ovog turnira je bio FC Croatia Straubing (klub hrvatskih iseljenika), a dana 18.siječnja okupio se krasan broj ekipa – njih 17 koje su se borile za naslov sustavom 4 +1. Ekipa su uglavnom bile balkanske, a samo nekoliko njih je bilo njemačkih, a među njima je bilo i dosta igrača iz Hrvatske, ali i Slavonije.

birtojca 5

Osvojili smo 1.mjesto, pehar namijenjen pobjedniku i 800 € kao lijepu nagradu za naš trud. Najbolji igrač turnira je bio naš Ivan Uvalić kao i najbolji strijelac Marin Majetić s 9 postignutih pogodaka. U skupini smo svladali Croatiju Regensburg 7-0, zatim smo s Kuq e zi (albanska momčad) odigrali neodlučeno 3-3, Top boys su pali 6-1, a u četvrtfinalu smo prošli ekipu La furia negra za koju igraju Slavonci Štavlić, Gazilj, Marčinković, a koju smo dobili tek nakon penala 1-1 (4-3) . Polufinale je također bilo vrlo uzbudljivo i neizvjesno pa je suparnik Young boys Balkan pao također nakon penala 2-2 (7-6). U finalu smo se ponovo susreli s Albancima Kuq e zi i slavili s 1- 0. Zahvaljujemo se domaćinu FC Croatia Straubing na gostoprimstvu, svakako Gradu Kutjevu na ustupljenom prijevoznom sredstvu, a posebne zahvale idu našim domaćinima i članu Birtijce te igraču Vladimiru Uvaliću kao i Ivanu Uvaliću na pozivu i prijemu koji je bio vrhunski. Ovo je bio prvi međunarodni turnir u 8 godina postojanja kluba i odlično smo ga odradili osvojivši 1.mjesto. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine doći braniti premijerni naslov – za Sportalo je izjavio predsjednik kluba i neuništivi golgeter Dario Majetić Lima.

birtijca 5

Obraz svoga kluba kao i Grada Kutjeva te županije i naše regije su na najbolji mogući način osvjetlali igrači: Dario Majetić, Marin Majetić, Ivan Uvalić, Milan Adžić, Dubravko Soldo, Dalibor Vukas, Marko Aračić, Valentin Pavlović, Mario Kamenčak.

Foto Dario Majetić