12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Mlađi pioniri i početnici NK Kutjevo vrlo blizu jesenskog naslova u svojim ligama

Početnici nogometnog kluba Kutjevo nižu sjajne rezultate i ne posustaju u borbi za jesenski naslov Prve ŽNL koji im je nadohvat ruke i sve imaju u svojim nogama do kraja prvog dijela natjecanja. Dva boda zaostatka za vodećim Kaptolom uz utakmicu manje i jedinu neodigranu utakmicu u ovom dijelu natjecanja – onu protiv Dinama iz Rajsavca početnici su u prigodi postati jesenski prvaci ukoliko pobjede na gostovanju u Rajsavcu.

Jedini poraz doživjeli su od Kaptola, a redom su padali Slavonija 3:1, Papuk 8:0, Lipik 5:0, Mladost 5:0, Slavija 5:0, Jakšić 10:0, Omladinac 9:0 dok je utakmica devetog kola s Dinamom iz Rajsavca odgođena pa bi pobjedom naši mališani preuzeli prvu poziciju i donijeli jesenski naslov u Kutjevo. Do sada se najviše istaknuo Luka Prpić s deset pogodaka, a brojni strijelci kazuju da trener Josip Majstorović ima širok repertoar igrača od kojih prijeti opasnost protivničkim obranama, a obrambeni red i vratari su pokazali da je prava umjetnost protivnicima uopće doći do prigode za postizanje pogotka o čemu svjedoče samo 4 primljena pogotka i to tri na jednoj utakmici od Kaptola.

Kolektiv nam donosi bodove i radost pa kolektiv redovito izbaci pojedinca koji dovrši posao kojega priprema čitava ekipa. U ovoj momčadi ima puno talentiranih igrača i samo ih treba sačuvati do seniora pa ne trebamo strahovati za budućnost kluba. Osim njih i mlađi pioniri trenera Zlatka Botičkog postižu odlične rezultate što je samo potvrda da imamo potencijal i igrače za svijetlu budućnost kluba – rekao je trener naših malih junaka Josip Majstorović.

U odgođenom susretu jučer su na ŠRC Kutjevo početnici svladali Mladost iz Pavlovaca s 5:0 , a strijelci su bili Leo Ninić 2, Luka Prpić, Juraj Bošnjak, Mihael Majstorović.

Mlađi pioniri trenera Botičkog također su u igri za jesenski naslov. Naime, do kraja je preostalo odigrati još samo jedno redovito kolo te nekoliko zaostalih i odgođenih susreta. Naši su mladići na četvrtoj poziciji sa samo dva boda zaostatka za vodećim Hajdukom s kojim još moraju odigrati utakmicu pa također imaju sve u svojim rukama i pobjedom bi došli na korak do titule. Šanse imaju igrači Kaptola i Slavonije te naravno lider iz Pakraca koji bi pobjedom nad igračima Kutjeva osigurao naslov. Do sada su se najviše istaknuli Marko Hora i Leon Pifka koji su postigli po deset pogodaka i svakako su imena koja treba zapamtiti kao što ih pamte protivnički vratari.