4. listopada 2023.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Mladi autori u posjeti savezu Roma KALI SARA u Zagrebu

U srijedu 6. lipnja četiri učenice 8. razreda Ena, Klara, Ljubica i Magdalena su zajedno s ravnateljem Miloradom Bandalom i školskim pedagogom Josipom Mažarom posjetile Savez Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA u Zagrebu. Bio je to uzvratni posjet navedenoj Udruzi koja je Osnovnu školu Zdenka Turkovića posjetila u svibnju 2022. godine. Glavni razlog uzvratnog posjeta bilo je uručivanje slikovnice „“Jedno“ („Jekh“) koja je tiskana u 200 primjeraka. Više o slikovnici možete pročitati u  prethodnim objavama ove škole, ili ako ju želite možete ju pronaći u školskoj knjižnici.

Prilikom uzvratnog posjeta toplu dobrodošlicu su im pružili svi zaposleni članovi Saveza Roma i volonteri. Na početku posjeta sve su ih pozdravili saborski zastupnik gosp. Kajtazi, predsjednica Saveza Roma Suzana Krčmar, koordinatorica Romskog kulurnog edukacijskog-centra Ivona Beus Richenberg i Maja Grubišić urednica Romskog portala PHRALIPEN. Nakon toga, domaćini su im pokazali svoje prostore i urede, a tijekom posjeta autorice slikovnice, ravnatelj i pedagog su dali i intervjue za radio KALI SARA Hrvatska. Ovom prilikom još jednom se zahvaljuju domaćinima na gostoprimstvu i na srdačnoj i toploj dobrodošlici.

Poslije posjeta Savezu Roma, prošetali su centrom Grada Zagreba i usput se malo okrijepili. U popodnevnim satima sretno i sigurno su se vratili svojim domovima.