5. prosinca 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Manifestacija Noć knjige u Narodnoj knjižnici i čitaonici Kutjevo

Pozivamo vas da posjetite Narodnu knjižnicu i čitaonicu Kutjevo 22. i 25. travnja (petak i ponedjeljak pred nama) gdje će se ova dva dana od 7:00 do 14:00 sati obilježavati manifestacija zvana Noć knjige.
Noć knjige ime je manifestacije pokrenute prije 10 godina, kako bi se barem na jedan dan (noć) govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Povod za to također nam pružaju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).
Noć knjige pokrenuta je na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, kojima su se u organizaciji pridružili partneri: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena te Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA. od 2018. godine u pripremi manifestacije sudjeluje i Hrvatska udruga školskih knjižničara (HUŠK).
Narodna knjižnica i čitaonica Kutjevo pripremila je dvije akcijske ponude za svoje korisnike. Pozivamo sve korisnike da iskoristite promotivno razdoblje. Uz akcijske ponude, korisnike očekuje i “Spoj na slijepo s knjigom“. U Knjižnici vas očekuju paketi knjiga zamotani u ukrasne papire, a svoj paket možete odabrati i posuditi na osnovi kratke poruke koja će se nalaziti na omotu papiru.