20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Luka Gjajić je pobjednik ovogodišnjeg Močvara Traila

Kutjevčanin Luka Gjajić pobjednik je ovogodišnjeg Močvara Traila koji se održao 23.kolovoza trasom po Parku prirode Kopački rit, a koji se sastojao od dvije utrke Velike (21 km) i Male močvare (10 km). Naš je Luka sudjelovao na onoj manje kilometraže i osvojio prvo mjesto u konkurenciji od 48 prijavljenih natjecatelja.

Dužina Male močvare je bila 10 kilometara, a fantastično odrađenu dionicu je Luka okončao s vremenom 41:43 premoćno osvojivši prvo mjesto ispred najbližeg pratitelja Antonija Dujmovića koji je ciljem prošao s vremenom 43:15.

Treće mjesto je pripalo članu Nexe teama Krešimiru Žagaru s vremenom 44:01. Utrka po stazama sjevernih močvara PP Kopački rit odrađena je u odličnoj organizaciji Sportsko rekreativnog kluba “Žuti šešir” iz Osijeka koji okuplja osobe sa srodstvom duha za sportove i aktivni boravak u prirodi, a njihov entuzijazam i volonterski duh se doista čini nadnaravnim.

Bilo je ovo još jedno kolo Slavonsko Baranjske Trail Lige koja je sinonim za vrijedne volontere, za brze i one manje brze trkače, lijepa mjesta, prekrasne ljude, užitak u prirodi, preživljavanje u borbi sa nedaćama na putu. Katkada je to blato, često opaki uspon, ponekad duboka voda, dosadna kiša, mokri snijeg, neravno oranje, oštre kupine, otrovne koprive, a u ovo doba i u ovom podneblju podrazumijeva se i žestoka borba s malim letećim vampirima.

Na dužoj dionici su se istaknuli Damir Kligl, Srđan Rodić i Hrvoje Bašić, a kod ljepšeg spola na kraćoj dionici Vesna Janković, Ivana Petrović i Tanja Štulić dok su na Velikoj močvari “medalje” pokupile Vesela Brajković, Helena Vonić i Jasna Plemeniti poredani onako kako su završili na koncu svojih utrka

Foto FB Udruga Žuti šešir