24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kutjevčani na planinraskom izletu Zadnja prvoga

Planinarski izlet pod nazivom Zadnja prvoga u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Đurđenovac i ove je godine privukao veliki broj planinara pa se njih dvjestotinjak iz planinarskih društava iz Virovitice, Osijeka, Belišča, Feričanaca, Našica, Đurđenovca prošetao obroncima Krndije, a među njima su bili i planinari iz Kutjeva.

Posljednja nedjelja u siječnju je već tradicionalno rezervirana za ovaj događaj, a početak je standardno bio u planinarskoj kući Tivanovo u Gazijama (općina Feričanci).

Staze su bile markirane, s planinarima su išli iskusni vodiči, a izbor je bio tri moguće staze od kojih je najduža vodila do Petrovog vrha dok je ona najkraća trajala oko tri sata. Nakon hoda po prekrasnim krajolicima nastavilo se ugodno druženje uz grah kojega su spravili članovi Udruge gljivara iz Donjeg Miholjca.

Među brojnim planinarima su se istaknuli i Kutjevčani iz Družine cugerland te Brda križ, a s puno se dojmova vratio Mirko Cenbauer:

– Nisam prvi put na izletu i kao uvijek ode se s mnogo ugodnih dojmova. Tereni oko Gazija idealni su za hodanje. Nije naporno i svatko može izdržati.

Foto Mirko Cenbauer