24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kružni tok kod dvorca s radošću dočekao i prve vozače (FOTOGALERIJA)

Dočekali smo puštanje u promet kružnog toka kod našeg dvorca. Radovi još nisu u potpunosti dovršeni no preostalo je odraditi samo još ono najsitnije dok je glavnina posla odrađena na radost stanovnika i putnika namjernika koji su do sada morali ići zaobilaznim putevima. Tako je naš dvorac dobio još ljepši vizualni identitet, a kada se u cijelosti dovrše i ovi fini radovi na samom ukrašavanju površine unutar i okolo kružnog toka zasjat će u punom sjaju kakvog i zaslužuje.

Podsjetimo da je Grad Kutjevo ishodio građevinsku dozvolu i projektnu dokumentaciju za izvođenje radova na cesti DC 34-Moslavački Krčenik-Zdenci-Orahovica-Kutjevo-Pleternica (DC38) – građenje građevine infrastrukturne namjene prometnog sustava 2. skupine – kružni tok. Vrijednost projekta iznosi 1.744.080,80 kuna. Jedna je ovo od najvećih financijskih investicija na cesti DC 34-Moslavački Krčenik-Zdenci-Orahovica-Kutjevo-Pleternica (DC38), a odnosi se na građenje građevine infrastrukturne namjene prometnog sustava 2. skupine – kružni tok.

Sretan sam i zadovoljan što su radovi dovršeni jer sam i sam jedan od onih stanovnika koji svakodnevno moraju prolaziti ovom dionicom koja je sada nemjerljivo ljepša i omogućava lakši protok vozila. Dvorac kao jedan od simbola našeg Grada zaslužuje uređeno “predsoblje” jer će brojni turisti i posjetitelji redovito doći u obilazak ove reprezentativne građevine pa će uz lakšu manipulaciju sada imati i kudikamo ugodniji dojam i impresije o našemu Gradu. Također mi je iznimno drago i zbog naših vinara , vinogradara i svih ostalih gospodarstvenika kojima je dobra prometnica i povezanost s klijentima itekako bitna pa će im na ovaj način sigurno biti olakšan dolazak i odlazak iz našeg Grada Kutjeva – rekao je za kutjevački.hr gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.