24. svibnja 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Komunalno društvo Kutjevo bogatije novom opremom


Komunalno društvo Kutjevo d.o.o. obavlja poslove održavanja javnih zelenih površina na području Grada Kutjeva kao i poslove održavanja svih groblja (21 groblje) na istom području. U posao se ubraja i kupljenje lampiona, starog cvijeća i kopanje zelenila. Katastar obuhvaća vođenje grobnih očevidnika, registar umrlih osoba. U održavanje javnih zelenih površina ubraja se košenje, orezivanje i sakupljanje biološkog otpada s javnih zelenih površina, obnova, održavanje i njega drveća, ukrasnog grmlja, fitosanitarna zaštita bilja i biljnog materijala za potrebe održavanja tih površina, održavanje krošnji u drvoredu kao i zimska služba.

Razgovarali smo s djelatnicima Komunalnog društva Grada Kutjeva koji tvrde da je ova godina relativno kišovita i da je broj košnji kroz mjesec, odnosno tjedan znatno povećan od početka sezone košnje (npr. groblje Kutjevo je do sada pokošeno 6 puta). Kako bi se smanjio broj košnji, u groblju Kutjevo počeo se nasipati ukrasno/dekorativni kamen. Direktorica Komunalnog društva Kutjevo, Željka Antunović, kaže da će i ostala groblja na području Grada biti će uređena prema planu.

Cvijećem su uređene javne površine, posebno na Trgu graševine zbog čega su brojni građani uputili velike pohvale djelatnicima: “Komunalni poslovi koji se rade zahtjevni su, iziskuju puno vremena i napora, a posao se svakodnevno proširuje jer je sve više građana koji ostaju sami i traže naše usluge”, komentira gospođa Antunović za kutjevački.hr.

Komunalno društvo Kutjevo na korištenje je dobilo komunalnu opremu koju je Grad Kutjevo osigurao uz sufinanciranje Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Gradu Kutjevu odobrena su sredstva u iznosu od 147.694,50 kuna za nabavu opreme, a nakon provedbe postupka nabave, oprema je stigla u Kutjevo.

Djelatnici Komunalnog društva Kutjevo od sada se služe s dvije nove kosilice sa sakupljačima od 285 litara s turbinama, 2 snježne freze za rad u zimskim uvjetima te komunalnom opremom: kresač grana, motorni prozračivač za uklanjanje površinskih korova s travnjaka, udarna aku čekić bušilica, aku brusilica, dva trimera i puhač.

Nabavom opreme i strojeva za rad, poboljšat će se obavljanje komunalnih djelatnosti te pružiti bolje komunalne usluge za stanovnike područja Grada Kutjeva u svih 17 naselja.

“Posao upisa grobnih mjesta još uvijek traje pa stoga ovom prilikom pozivamo građane koji nisu izvršili upis u katastar groblja svojih pokojnih, da to učine u vrijeme od 6 – 14 sati, svakim radnim danom na adresi R. Hrvatske 74, Kutjevo”, rekla je za kraj razgovora direktorica Komunalnog društva Kutjevo.