4. prosinca 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kazališna predstava Stambeno pitanje u izvedbi Scene Gorica zabavila posjetitelje


U sklopu Kulturnog ljeta u Kutjevu održana je i predstava Stambeno pitanje u izvedbi Scene Gorica. U predstavi su glumili: Đorđe Kukuljica, Anita Matić Delić, Mladen Kovačić i Mija Krajcar.

“Kroz predstavu pratimo dva bračna para koji se nađu u vrlo mogućoj i mnogima prepoznatljivoj situaciji. Dijalozi su britki, dramska lica su slojevita, zanimljiva, a u njima su upisana ona stanja i raspoloženja koja će mnogi prepoznati iz svojih bračnih ili „dobrosusjedskih“ situacija. Na sceni vidimo kako se „običnim“ ljudima najjednostavnije životne situacije pretvore u horor priču, koju autorica teksta piše na vrlo duhovit način.” (https://scenagorica.com/stambeno-pitanje/)

Gledatelji su se često smijali scenama koje su šaljivi likovi uprizorili te zasigurno možemo reći da je šteta propustiti priliku gledati ovakve kvalitetne glumce na sceni. Predstava ima i dublje poruke iza šaljivog scenarija:

  • ima puno važnijih stvari u životu od imovine,
  • važno je biti prizemljen čovjek koji se zadovoljava i malim stvarima,
  • nije važno živjeti na visokoj nozi kako bi život bio kvalitetan i sretan,
  • obrazovanje je važno, ali ne i ono što određuje kvalitete čovjeka te brojne druge.

Glumci su po završetku predstave izrazili zadovoljstvo reakcijama publike, a zadovoljstvo je bilo obostrano s obzirom na pozitivne komentare publike.

“Gradsko kazalište – Scena “Gorica” treći je put gostovalo u Kutjevu. Prvi put bila sam tu s predstavom “I živjele su sretno…?” i sada s predstavom “Stambeno pitanje”. Već sam na putu za Kutjevo rekla kolegama da će nam biti jako lijepo. I drago mi je da je publika pokazala da sam bila u pravu. Reakcije publike za vrijeme predstave su nam iz scene u scenu davale dodatan vjetar u leđa i publika se, kao “peti igrač”, pobrinula da damo najviše i najbolje od sebe. Oni su nas napunili dobrom energijom, a vjerujem da smo im mi jednako vratili. U to vjerujem jer je aplauz na kraju predstave bio dug i gromoglasan. Jedva čekam ponovo doći u Kutjevo i igrati za divnu publiku i provesti vrijeme sa divnim domaćinima koji su se potrudili da se osjećamo kao kod kuće. Kutjevo hvala na gostoprimstvu u svakom smislu te riječi”, rekla je u ime ekipe Mia Krajcar, kazališna glumica i umjetnička voditeljica Scene Gorica.