22. listopada 2021.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Izvještaj o stanju na području Grada Kutjeva – Popis ’21


Područje Grada Kutjeva zajedno s područjem općine Čaglin čine jedan popisni centar te je ukupno na tom području angažirano 13 popisivača i 2 kontrolora. Popisivači samostalno određuju raspored popisivanja kućanstava stoga se ne može sa sigurnošću reći kada će koji dio područja Grada Kutjeva biti popisan. Popisivanje na području Grada Kutjeva započelo je u srijedu zbog određenih problema s prijavom u sustav te je popisano već oko 100 popisnih jedinica dok se samostalno popisalo oko 220 kućanstava.

Važno je ponoviti da će popisivači na terenu imati majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu po čemu se mogu prepoznati.

Popis stanovništva 2021. godine obuhvaća tri jedinice – stanovništvo, kućanstvo i stanove. Prvi put se na području naše države provodi popis u dvije faze odnosno građani su imali mogućnost samostalno se popisati u razdoblju od 13. do 27. rujna dok se drugi dio popisa provodi u razdoblju od 28. rujna do 17. listopada. Iznimno, ako se ustanovi da se popis ne može završiti u previđenom razdoblju odnosno da nisu popisane sve popisne jedinice, postoji mogućnost produženja vremenskog razdoblja popisivanja do 29. listopada.

Tijekom popisivanja odgovori se traže prema stanju na dan 31. kolovoza 2021. u 24 sata, što se označava referentnim datumom Popisa 2021.

Drugi dio popisa obavljaju popisivači koji pomoću elektroničkih uređaja popisuju sve popisne jedinice koje nisu obuhvaćene prvom fazom popisa, ali isto tako preuzimaju kontrolnu šifru od građana koji su se samostalno popisali, a istu šifru su dobili prilikom završetka procesa
samopopisivanja.

Foto: Novi list

Stvorimo zajedno sliku Hrvatske!