24. svibnja 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Iz naše knjižnice: mjesečna preporuka za čitanje

  1. Borić: Na svijetu je mnogo boja i svaka je moja

Ova slikovnica na duhovit i razigran način priča o različitostima i djeci vjerno prikazuje opreku dva svijeta. Jednog, što vlada u Zelenzemlji, gdje kralj zabranjuje boje te drugog, koji je prepun boja i različitosti, a nalazi se u zemlji Koloriji.

  1. Gjurković i T. Knežević: edukativne slikovnice sa savjetima za roditelje

Kada je ljut, nilski konj grize; Psića je strah odlaska doktoru; Konjić sreću dijelit zna nakon truda i uspjeha; Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji.

Slikovnice opisuju emocije (sreća, tuga, ljutnja i strah) kod male djece.

Ove slikovnice  o emocijama namijenjene su djeci iznad dvije godine života i njihovim roditeljima. Uz prikladan tekst i lijepe ilustracije autorice nam žele olakšati i pomoći u rješavanju emocionalnih stanja male djece, jer nam ona nisu u stanju sama opisati što osjećaju.

  1. Ferković: Novac – materino uputstvo za upotrebu

Knjiga je nastala kao želja autorice da nauči svoje troje djece na pragu svijeta odraslih osnovnim principima uspješnoga upravljanja novcem.

U deset poglavlja, autorica nas provodi kroz svijet novca, zarade, potrošnje, štednje, investicija i stjecanja obilja. I to obilja koje se temelji na istinskim vrijednostima, marljivosti, poštenju, upornosti i strpljenju.

U ovoj knjizi nema tabu tema. Ona šokira svojom izravnošću i iskrenošću.

Piše: Mirjana Iličić, voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice Kutjevo