14. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Infrastrukturni projekti i radovi u 2019. godini

Grad Kutjevo je u 2019. godini značajna sredstva uložio u brojne infrastrukturne radove. Završen je projekt uređenja groblja u Kutjevu i izgradnja pješačke staze uz groblje, financiran iz sredstava Europske unije i Ministarstva unutarnjih poslova. Završen je i projekt uređenja Fitness centra koji je svečano otvoren u lipnju 2019. , a sredstva su osigurana u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU uz sufinanciranje iz vlastitog proračuna grada.

U ulici Republike Hrvatske mogli su se također vidjeti vrijedni radnici koji su poradili na uređenju i izgradnji pješačke staze, a uz nju je izgrađena i ukrasna javna rasvjeta koja će olakšati pješacima kretanje u večernjim i noćnim satima, a dat će i ljepši vizual tome dijelu grada.

Županijska uprava za ceste financirala je izgradnju kružnog toka na raskrižju cesta ulica Republike Hrvatske i ulice Bana Josipa Jelačića što također osim olakšavanja sudionicima u prometu daje poseban dojam na ulasku u sam grad.

Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira dogradnju zgrade na Sportsko rekreacijskom centru Kutjevo, a Središnji državni ured za šport izgradnju terena za odbojku i košarku na sintetičkoj podlozi čije pripreme su već odrađene i vrlo brzo će novi tereni biti spremni za uporabu svim građanima Grada Kutjeva, a sportski centar zasjati u punom sjaju.

Vlastitim sredstvima saniraju se i rekonstruiraju prometnice i pješačke staze u Gradu Kutjevu (ulice Cvjetna i Julija Kempfa, Vinkomir, Bana Josipa Jelačića, Ante Starčevića, Mirka Messnera, Vilima Korajca, obilaznica u Vetovu, pješačka staza u ulici Republike Hrvatske) te naseljima Gradište, Mitrovac, Hrnjevac, Vetovo, a u 2020. godini radovi će se nastaviti.

U pripremi su brojni projekti za koje grad Kutjevo ima spremnu projektnu dokumentaciju – reciklažno dvorište, poduzetnički inkubator, Kuća vinara, Gretin park, Kuća graševine, Rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra Kutjevo, Aglomeracija Kutjevo…

Spremni su i projekti poboljšanja komunalne i cestovne infrastrukture: vodovod Mitrovac, vodovod Tominovac, prometnica Bektež, pješačka staza Bektež kao i dvije prometnice u Vetovu.

Grad Kutjevo priprema projektnu dokumentaciju za dogradnju školske-športske dvorane, uređenje gradskog trga, uređenje šetnice uz Kutjevačku riku, uređenje trga ispred župne crkve rođenja Blažene Djevice Marije, uređenje gradske knjižnice i čitaonice…

Prekrasna vijest je da će u 2019. godini izvođač započeti s izgradnjom novog dječjeg vrtića čije otvorenje se očekuje u narednoj kalendarskoj godini na radost brojnih mališana i posebno njihovih roditelja kojima će funkcioniranje u zajednici biti umnogome olakšano saznanjem da se ima tko pobrinuti o najmanjima te pomoći u njihovu odgoju i obrazovanju jer prvi koraci su uvijek najvažniji.