24. svibnja 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Informativno iz Komunalnog društva Kutjevo


U razgovoru s djelatnicima Komunalnog društva Kutjevo saznali smo čime se bave u posljednje vrijeme i prenosimo neke od poruka koje imaju za sve građane.

Naime, do 15. studenog 2021. godine bio je rok za izradu Plana zimske službe na području Grada Kutjeva kojim se regulira održavanje. Policija je pregledala strojeve i opremu koji zahtijevaju ispravnost u trenutku pregleda, a također je naručena i osigurana potrebna količina soli za zimsko razdoblje.

U zadnje su se vrijeme održale različite manifestacije na području Grada Kutjeva: Martinje i Fišijada u Kutjevu, koncert Mladena Grdovića u Vetovu i Etno susreti u Schon Blicku: “Prisutni smo u svakoj manifestaciji, bilo da se radi o prijevozu štandova, uređenju i čišćenju prije i poslije manifestacije i sve to kako bi ti događaji bili besprijekorno organizirani, a nakon manifestacije sve čisto i uredno.”

U groblju Svetog Marka u Kutjevu posađeno je ukrasno bilje na ulazu, a uređen je i sanitarni čvor u mrtvačnici, kupljen novi plašt za odar kao i naslonjači i sjedalice za klupe u mrtvačnici. Također, u pripremi su ponude za nabavku klupa u groblju.

Nadalje, započeto je uređenje dvorišta u Komunalnom društvu kao i poslovi krčenja privatnih parcela i javnih površina, koji se obavljaju u ovom razdoblju. Održavaju se javne površine – kupi se lišće i stružu ivičnjaci od taloga i lista. Nakon završenih sezonskih poslova košnje javnih površina, od listopada su poslovi svake godine posvećeni uređenjima groblja (popravak ograda, sakupljanje lampiona, odvoz otpada i krčenje).

Što se tiče groblja, naručeni su i kontejneri koji trebaju stići, a iz Komunalnog društva poručuju građanima da pokušaju naći vremena i da pokupe lampione s grobova svojih najmilijih: “Vjetar raznese lampione s grobova svuda okolo tako da komunalni radnici danima nakon Svi svetih kupe i uređuju groblja.”

Također, poručuju građanima da su stvoreni uvjeti za odvajanje komunalnog otpada te da se otpad ne odnosi u kontejnere na groblju. Trenutno još obavljaju redovne poslove malčiranja, čišćenja i održavanja nerazvrstanih cesta komunalnom opremom i upisuju grobna mjesta, rade na organizaciji posljednjeg ispraćaja, održavaju mrtvačnice i izdaju dokumentaciju za adaptaciju grobnica/grobnih mjesta.