24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Igralište u Grabarju okupano novom rasvjetom

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom odlučila se na još jednu investiciju na području Grabarja, a radi se malonogometnom igralištu koje se odnedavno kočoperi s novim rasvjetnim stupovima. Naime Grad Kutjevo je financirao izgradnju rasvjete na malonogometnom igralištu u Grabarju pa je tim povodom nedavno bilo i službeno otvorenje, naravno u večernjem terminu.

Tako je odigran prvi malonogometni turnir pod svjetlima reflektora koji je bio izrazito domaćinskog karaktera pa su se okupili isključivo mještani Grabarja koji su kroz sudjelovanje u šest ekipa pokazali svoje nogometno umijeće te simbolično pustili u pogon igralište s rasvjetom kako bi se i u kasnim večernjim satima, a posebno u zimsko doba kada je dan puno kraći mještani mogli okupljati na igralištu.

Posebno zadovoljna je mlađa populacija Grabarja koja svakodnevno pokazuje da je investicija pala na plodno tlo jer svaku večer odabrano društvo krati vrijeme nakon posla ili škole igrajući nogomet ili sudjelujući kao navijači ili publika. Vikendima je ne igralištu prilična gužva pa je igralište osim osnovne sportske svrhe postalo i mjesto okupljanja i druženja.

Pobjednik ovog simboličnog malonogometnog turnira je naravno domaća ekipa DVD Grabarje, a bilo je lijepo vidjeti na okupu igrače ugaslog kluba NK Budućnost Grabarje koji su se okupili i odigrali turnir pokazavši da unatoč lijepim godinama na leđima nogometne vještine nisu zaboravljene.

U planu vrijednog mjesnog odbra je nastavak radova i izgradnja malog parka i šetnice na lokaciji iznad samog igrališta. Nastavak je to radova na užoj lokaciji oko samog malonogometnog igrališta, a valja se prisjetiti da je prije nekoliko godina preko naklade Slagalica te inicijatora akcije OŠ Zdenka Turkovića uz samo malonogometno igralište napravljena sjenica i dječje igralište kroz projekt Malo srce velika akcija.

Očišćeno je tada i uređeno dječje igralište, obnovljene su postojeće sprave, obojane klupe, posađene brojne sadnice lavande, izgrađen stari slavonski „plot“ (ograda) te izgrađena sjenica. Nakon provedene akcije može se potvrditi da je ostvaren glavni cilj koji je bio vratiti djecu na igralište te im pružiti adekvantan prostor za igru. Ovom su akcijom mještani pokazali da mogu djelovati kao odlično uigran tim. Zajedničkim radom su osigurali djeci odgovarajuće mjesto za igru, razonodu i opuštanje nakon škole, ali stvorili i prostor u kojemu se okupljaju i stariji članovi zajednice.

Daljnja inicijativa ide u smjeru uređenja prostora koji vodi od igrališta prema crkvi, ime projekta se još traži, a vrijedni mještani Grabarja aplicirat će na projekt INE Zeleni pojas koji je svoja vrata otvorio u srijedu 16.rujna 2020. na Svjetski dan zaštite ozonskog omotača, a kao poseban potprogram ovogodišnjeg natječaja ističu se aktivnosti na ublažavanju i prilagodbi klimatskim promjenama pa bi se realizacijom projekta uredio mali parkić s pripadajućim sadržajima, posađenim sadnicama drveća, klupama, šetnicom, koševima za smeće…