20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Gradu Kutjevu odobreno 29.880 EUR za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću


Već treću godinu za redom, Središnji državni ured za demografiju i mlade, odobrio je Gradu Kutjevu sredstva za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjem vrtiću za projekt – Ulaganje u objekt dječjeg vrtića. Objavljeni su rezultati Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. i Odluka o raspodjeli financijskih sredstava te su Gradu Kutjevu odobrena sredstva u iznosu od 29.880,00 EUR za nastavak uređenja dječjeg igrališta u Dječjem vrtiću Grozdić.

Dječje igralište u vrtiću uređeno je kroz tri faze, također sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (Program prekogranične suradnje HR-BIH) te uz sufinanciranje Grada Kutjeva. Sredstva koja su sada odobrena iskoristit će se za nabavu dodatnih dječjih igrala koja će biti postavljena u dvorištu vrtića, postavljanje ograde u dvorištu, gumenih podloga na terasi i trampolina te stolova s klupama. Ukupna vrijednost projekta iznosi 37.350,00  EUR pa će sredstva do ukupnog iznosa osigurati Grad Kutjevo.

Gradonačelnik Budimir istakao je da ga veseli što svake godine Grad Kutjevo ima priliku ulagati u poboljšanje uvjeta u vrtiću te na taj način uljepšati djeci vrijeme koje provode u igri.

Više informacija: https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/odluka-o-raspodjeli-financijskih-sredstava-za-projekte-usmjerene-na-poboljsanje-materijalnih-uvjeta-u-djecjim-vrticima-u-2024-godini/6997