25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Gradonačelnik Josip Budimir primio vrlo uspješne članove judo kluba Jigoro

Judaši kutjevačkog kluba Jigoro doživjeli su veliku čast prijemom kod gradonačelnika Josipa Budimira no taj su prijem itekako zaslužili. Sjajne rezultate koje postižu gdje god se pojave okrunili su fenomenalnim nastupom na međunarodnom turniru u Mostaru što je bio i najbolji nastup u najvećoj konkurenciji do sada za ovaj mladi klub kojega uspješno vodi mladi i vrlo perspektivni stručnjak Hrvoje Prevolšek. Uz trenera u goste gradonačelniku su stigle borkinje Ela Mijoković , Ivona Bošnjak i Ela Škopec koje su se pojavile s mnoštvom medalja oko vrata te brojnih pehara koje su morale nositi uz pomoć trenera. U Mostaru su se kutjevački judaši početkom ovoga mjeseca predstavili svjetskoj judo sceni u najboljem izdanju tako promoviravši i ime svoga grada Kutjeva. Izabrana ekipa koja broji 7 natjecatelja otišla je u Mostar na svjetski kup pod nazivom „Borsa Open 2019.“ te u konkurenciji od preko 1200 natjecatelja iz preko 30 država iz cijelog svijeta izborili čak 4 finala! Ivona Bošnjak i Ela Mijoković osvojile su zlato u svojim kategorijama, dok su Ivona Švajda i Ela Škopec osvojile srebro.

Pozdravljam vas i radujem se ovakvom velikom uspjehu. Moram priznati da nisam bio svjestan kako dobru stvar radite vi u judo klubu Jigoro. Oči su mi se otvorile na našem turniru u Kutjevu kada sam vidio brojnost, strast, navijanje roditelja i ostalih gledatelja, a ovo u Mostaru je samo potvrda onoga u što sam se mogao i sam uvjeriti. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu, čestitam na svim ovim krasnim rezultatima i stojim na raspolaganju za pomoć oko stvaranja uvjeta za daljnji napredak i prosperitet kluba – svoje male goste je pozdravio gradonačelnik Josip Budimir te im uručio prigodne poklone za njihov trud i prekrasne rezultate.

Zahvaljujemo se gradonačelniku, ne samo na ovom prijemu, nego na dosadašnjoj potpori koju nam bezrezervno pruža. Ove godine su nam doista puno pomogli iz Grada, ovaj program koji provode za Udruge nam je jako koristan i kada bi tako ostalo bilo bi nam puno lakše raditi i napredovati jer planiramo nabaviti i obnoviti rekvizite i sprave što definitivno bez pomoći Grada do sada nismo mogli ostvariti niti ćemo moći u budućnosti i jako mi je drago da nas gradonačelnik podržava i prepoznaje. Moram ovim putem pohvaliti i Igre udruga što smatram punim pogotkom, a o tome su sve rekla djeca koja su bila oduševljena sadržajem i igrama, a oduševljenje nisu krili niti roditelji. Za nas i naše borce se sve više raspituju pa tako Ivona Bošnjak već sada ima jako dobru reputaciju i gdje god se pojavi na natjecanju dočekuju ju s velikim respektom. Poseban dio ovoga sporta je ipak iznad samog juda, a to je druženje i upoznavanje novih ljudi, sklapanje novih prijateljstava tako da nam nude gostoprimstvo i smještaj u gradovima gdje nastupamo – rekao je tvorac ovog malog sportskog čuda trener Hrvoje Prevolšek.

Simpatično i ugodno druženje borkinje su okončale zanimljivim odgovorom na upit gradonačelnika šta žele raditi kada odrastu – sve tri su u dahu izjavile da žele biti trenerice juda. Za kraj evo malo statistike tri mlade sportašice pred kojima je definitivno velika sportska budućnost : Ivona Bošnjak je u dosadašnju 31 borbu ugradila 25 pobjeda te osvojila 4 zlata, 3 srebra i 2 bronce, Ela Mijoković je od 45 borbi slavila 24 puta te osvojila 3 zlata, 2 srebra i 5 bronci dok je Ela Škopec od 37 borbi slavila u 23 borbe osvojivši 4 zlata, 4 srebra i 2 bronce.