18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Gradonačelnik Josip Budimir predstavio program za Dan Grada Kutjeva

Povodom Dana Grada i blagdana Male Gospe, zaštitnice Kutjeva održana je tiskovna konferencija ne kojoj je gradonačelnik Josip Budimir predstavio program kojim će se obilježiti ova manifestacija koja se inače protezala na čitav tjedan no zbog epidemiološke situacije ove je godine ipak malo reducirana.

Kreće rujan i približava se blagdan Male Gospe i rođendan Grada pa smo nakon dugog razmišljanja ipak donijeli odluku da se obilježi dan našeg grada onako kako to i zaslužuje. Prema napucima gradskog, nacionalnog i županijskog stožera održat ćemo zacrtani program, a ponukani pleterničkim i požeškim manifestacija odlučili smo se pružiti našim sugrađanima prostor za izlazak iz svojih domova te ponuditi program za proslavu na jedan, ipak malo oskudniji način – otvorio je konferenciju gradonačelnik Josip Budimir.

 

Proslava počinje 4.rujna predstavom za odrasle u kinodvorani pod nazivom Otpisane, a respektabilna i proslavljena glumačka imena poput Slavka Sobina i Ecije Ojdanić sigurno su dobar mamac za ljubitelje kazališta koji redovito dobro reagiraju na ovakva izdanja pa smo na kritike, reakcije i sugestije zainteresiranih odlučili i ove godine priuštiti jednu takvu predstavu, a sve naravno prema pravilima, preporukama i napucima o ponašanju u zatvorenim prostorima. Program se nastavlja narednog dana utakmicom trećeligaša Kutjeva i Vuteks Sloge, naši višegodišnji suparnici i sportski prijatelji bit će gosti na ŠRC Kutjevo od 17.30 u sklopu četvrtog kola prvenstva Treće HNL istok. Od 18 sati udruga mladih će kao i prošle godine organizirati kino na otvorenom na lokaciji Vile Vinkomir, a ove će godine biti prikazana dva filma – Štrumpfovi za najmlađe te Just Mercy za nešto starije gledatelje. Ukoliko vrijeme ne bude dozvoljavalo preselit ćemo projekcije u kinodvoranu, a ja se zahvaljujem  na odličnoj suradnji i angažmanu Kutjevačkoj udruzi mladih jer uz naše pokroviteljstvo oni ipak preuzimaju svu organizaciju – predstavio je prvi dio programa gradonačelnik.

Nastavak proslave je narednog dana, u nedjelju 6.rujna kada ćemo imati službeno otvorenje naših novouređenih terena za košarku i odbojku koji su financirani iz projekta bivšeg Ministarstva sporta, vrijedni 1,3 milijuna kuna. Prije nekoliko dana je ishođena dozvola pa uz TZ Kutjevo kao nositelja i Razvojnu agenciju kao glavnog potpornog čimbenika organiziramo prvi turnir u odbojci (6:6 dozvoljeno miješanog karaktera – muško/ženski) te košarci (3:3 također dozvoljene mješovite ekipe). Vrlo smo ugodno iznenađeni posjetom na terenima pa u večernjim satima teško možete doći na red za igranje ovih sportova. Turnir počinje u 17 sati pa vas pozivam da se prijavite jer vas očekuju bogate nagrade uz zanimljiv program tijekom poslijepodneva i večeri. Ove godine nismo mogli organizirati igre udruga upravo zbog prevelikih bliskih kontakata pa smo stoga preformulirati igre u turnir uz želju da se sve naše udruge aktivno uključe u natjecanje. Program završava u ponedjeljak 7.rujna polaganjem vijenaca na groblju Sv.Marka u 9.30 za sve poginule i preminule branitelje i naše sugrađane, a nakon toga slijedi povijesno otvorenje dječjeg vrtiča Grozdić u 10 sati. Nakon 45 godina Grad Kutjevo je dobio reprezentativan objekt za 90 mališana, a nakon toga završavamo program sjednicom Gradskog vijeća u kinodvorani, a sukladno napucima reducirali smo broj pozvanih uzvanika čiji broj je očekivanih sedamdesetak. Predstavit ćemo sve programe, projekte i aktivnosti koje smo proveli u tijeku protekle godine, a bitne su i kapitalne za funkcioniranje našeg grada – s predstavljanjem je završio Budimir.

Nadam se da smo se dotakli svih naših sugrađana kroz ovu lepezu događanja, od najmlađih do najstarijih s različitim afinitetima kroz kulturne, umjetničke, sportske i političke sadržaje programa. Pozivam sve svoje sugrađane da se odazovu ovim predstavljenim sadržajima i želim svima da se dobro zabave i da proslavimo dan našeg grada onako kako on to i zaslužuje, ali s poštivanjem svih onih preporuka koje su nam dali iz nadležnih službi i koje će biti vidljive svima na lokacijama najavljenih manifestacija – okončao je izlaganje gradonačelnik Josip Budimir.