24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Gradonačelnik Josip Budimir obišao radove na domu u Hrnjevcu

U tijeku su i radovi na uređenju društvenog doma u Hrnjevcu kojega su obišli gradonačelnik Josip Budimir i Maja Špeljak Upravni savjetnik za graditeljstvo. Trenutno je prvom planu rekonstrukcija dotrajalog krovišta koje je pravilo problem održavanju bilo kakvih aktivnosti u domu zbog vlage koja je uzela maha u samom interijeru. Skinut je dotrajali krovni pokrov, postavljene nove grede koje čekaju i finalno postavljanje novog limenog pokrova kako bi dom konačno mogao u normalnu uporabu, a samo se postavljanje očekuje ovih dana. Izvođač radova je Građevinski obrt 2M u vlasništvu Marka Majstorovića, a ovo je prva faza radova nakon koje bi se dom trebao staviti u funkciju. Vrijednost radova je 275 000 kuna.

Zadovoljni smo što se konačno obnavlja i naš dom u Hrnjevcu kako bismo si olakšali život u organizaciji naših društvenih potreba. Dom je u početku bio vrlo skučen i malih dimenzija za potrebe i organizaciju adekvatnih događanja te je stoga prije nekih dvadesetak godina doživio svoju rekonstrukciju i proširenje do sadašnjih gabarita. Uz pomoć Ivana Enjingija i suradnika dom je danas na kapacitetu od sigurno dvjestotinjak osoba pa jedva čekamo puštanje u funkciju za sve naše obljetnice, proslave, posljednje oproštaje od voljenih, rođendane pa čak i male svatove. Dom je iznimno akustičan jer je čak i krov prekriven betonskom pločom, a bilo bi poželjno promijeniti i prozore na pročelju doma kako bi se definitivno riješio taj problem vlage. U tijeku je i inicijativa za premještanje dječjeg igrališta na prostor u neposrednoj blizini doma pa ćemo imati praktično na istoj lokaciji dva vrlo važna okupljališta za društveni život Hrnjevca. Malo je poznato da je na postojećoj lokaciji igrališta bilo i okupljalište naših nogometašica koje su imale svojedobno i svoj klub gdje su čak ugostile i suparnice iz zagrebačkog Dinama. Drago mi je da se pokrećemo i idemo naprijed kako bi svi žitelji Hrnjevca imali što bolje uvjete za društveni život – za kutjevački.hr nam je ispričao predsjednik Mjesnog odbora Hrnjevca Ivan Kovačević.

Ovo je samo jedna u nizu investicija koje Grad Kutjevo ulaže u naselja koja pripadaju našem Gradu. Domovi su itekako potrebni domaćem stanovništvu jer im je olakšana organizacija svih bitnijih manifestacija koje mogu odraditi u svojim naseljima da ne moraju putovati i praviti nepotrebne troškove. Domovi u Vetovu, Hrnjevcu i Mitrovcu su poodmakloj fazi vraćanja u život, uskoro će na red doći i dom u Lukaču, a na ovome sigurno nećemo stati. Za ovakve stvari ćemo uvijek naći sredstava u proračunu, a posebno za ovakav dom u Hrnjevcu koji nudi veliki potencijal za organizaciju brojnih događanja, a svojim kapacitetom prijema gostiju može zadovoljiti i neke veće i zahtjevnije organizacije – rekao je gradonačelnik Josip Budimir za kutjevački.hr.