20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Grad Kutjevo uz Požeško-slavonsku županiju sufinancira školu plivanja za 66 osnovnoškolaca


Za brojne osnovnoškolce početak ovogodišnjih ljetnih praznika ostat će posebno upamćen. Razlog tome je Škola plivanja koju je Požeško-slavonska županija po prvi put osigurala za učenike svih osnovnih škola kojima je osnivač, a uz stručno vodstvo osam kineziologa, besplatno će ju pohađati oko 320 osnovnoškolaca iz jedanaest škola, od toga 66 iz Kutjeva, što će sufinancirati Grad Kutjevo. Gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir istaknuo je kako je sretan što može ulagati u sport za mlade.

U suradnji sa Školskim sportskim savezom Požeško-slavonske županije, učenici s područja Požeštine u trotjednu ljetnu avanturu krenuli su u Aquapark Shhhuma u Velikoj, dok će učenici s lipičko-pakračkog područja Školu plivanja od 1. srpnja pohađati na lipičkim bazenima.

“Ideja je bila uključiti što više djece i to iz svih krajeva županije zbog čega se Škola plivanja odvija na dvije lokacije te je za većinu učenika iz udaljenijih mjesta osiguran prijevoz. Cilj je da učenici uz osigurano stručno vodstvo, u tri tjedna razviju vještine plivanja i zadobiju sigurnost u novom okruženju, a s druge strane provedu ugodno vrijeme sa svojim vršnjacima i steknu nova prijateljstva. Nadam se kako će ova inicijativa našim učenicima biti lijepa uspomena i odličan aktivan početak ljetnih praznika,” istaknula je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Uz Požeško-slavonsku županiju, projekt sufinanciraju i jedinice lokalne samouprave, a isti je prijavljen i na javni poziv Ministarstva turizma i sporta.

“Zahvaljujemo se županijskom Školskom sportskom savezu, gradovima i općinama na spremnosti za suradnju, kao i školama koje su na samom kraju školske godine prihvatile inicijativu da zajedničkim snagama osiguramo učenicima zasluženi predah od njihovih obveza uz sportske aktivnosti i druženje,” rekla je Sunčica Bajić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport.