6. kolovoza 2021.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Grad Kutjevo osigurava besplatne radne bilježnice i likovne mape za kutjevačke osnovnoškolce

Škola Kutjevo

Grad Kutjevo i ove će godine osigurati besplatne radne bilježnice i likovne mape za školsku godinu 2021./2022. za sve polaznike Osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu i polaznike svih područnih odjeljenja. Ukupna vrijednost radnih materijala za učenike iznosit će 130 tisuća kuna, a sredstva su osigurana u Proračunu Grada Kutjeva za 2021. godinu.

Radne bilježnice i ostali radni materijali dočekat će učenike u razredu 6. rujna 2021., to jest, prvog dana iduće školske godine. Roditelji ove godine ne moraju nabavljati radne materijale, ali ni udžbenike, jer će Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurati nove udžbenike za sve učenike.

U kutjevačku školu ove će godine krenuti 44 prvašića, a planirani broj učenika u 2021./2022. godini je 367. Nažalost, i ove godine smanjuje se broj ukupno upisane djece u Osnovnu školu Zdenka Turkovića, no pozitivan je podatak da će ove godine biti upisano 10 prvašića više u odnosu na prošlu školsku godinu.

Gradonačelnik Budimir nada se da će ovakav pristup pomoći mnogim obiteljima na području Grada. Grad Kutjevo u zadnjih nekoliko godina uspješno surađuje s Osnovnom školom Zdenka Turkovića te financira radne bilježnice, pomaže u prehrani učenika slabijeg imovinskog statusa, u financiranju ekskurzija za one učenike koji si to ne mogu priuštiti, sufinancira radove po područnim školama i tako dalje. Uz želju da tako i ostane te da suradnja i dalje bude uspješna, gradonačelnik Budimir poželio je učenicima da se dobro odmore i zabave tijekom ljetnih mjeseci kako bi odmorni i spremni dočekali iduću školsku godinu.