5. ožujka 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Grad Kutjevo isplatit će stipendije studentima iako predavanja prate od kuće

Unatoč kriznom razdoblju uzrokovanom epidemijom koronavirusa Grad Kutjevo je odlučio i dalje pružati potporu studentima. Hvalevrijedan potez gradske uprave koja misli o svojim stipendistima iako oni nemaju potrebe za putovanjima prema svojim fakultetima kao i troškove smještaja i prehrane jer sve svoje poslove odrađuju iz svojih domova online.

Grad Kutjevo će tijekom lipnja isplatiti stipendije za period travanj – lipanj 2020. studentima stipendistima akademske godine 2019./2020. Iako većina studenata prati nastavu od kuće, polaže ispite online, ne putuje u gradove u kojima se nalaze fakulteti i nema uobičajene studentske troškove, Grad Kutjevo isplatit će ipak svojim studentima stipendije koje nisu isplaćene za vrijeme trajanja epidemije uzrokovane virusom COVID 19.

Iako je epidemiološka situacija uzrokovana virusom COVID 19 promijenila način života te uzrokovala obustavu isplata, Grad Kutjevo zaključio je da je ova pomoć studentima od neizmjerne važnosti i svi studenti dobit će stipendije za travanj, svibanj i lipanj.