Članovi Udruge Kutjevački vinari počeli su s provođenjem projekta “Vinski turizam je in” uz financijsku pomoć Ministarstva turizma i sporta. Gosti su bili studenti Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi koji uz teoriju na nastavi došli provjeriti i praktično „Radni dan u vinogradarstvu“.
Za prvu temu, predikatna vina, nije slučajno izabran vinograd Kutjeva d.d. u Hrnjevcu gdje ova tvrtka ima ostavljenu površinu sorte traminac predviđenu za proizvodnju ledenog vina. Inače Kutjevo d.d. je u proizvodnji predikatnih vinima najpoznatija u Hrvatskoj i za njih je ostvarilo brojne šampionske titule u Hrvatskoj i svijetu.
Dvadesetak studenta i vinare je na početku pozdravio Krunoslav Sontacchi, predsjednik Kutjevačkih vinara, a o temi su također govorili stručni suradnik Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva d.d. i Josip Mesić predavač na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi.
Upoznali su okupljene s vrlo zahtjevnom proizvodnjom koja je najčešće zna biti ekonomski neisplativa, ali ima prestižan značaj u vinarskim krugovima i gastronomiji. U vinogradu obavijenom maglom i na blizu 400 metara nadmorske visine, osim ledenog vina Kutjeva d.d. kušalo se i ledeno vino obitelji Ivana Mitrovića iz Kutjeva. Gosti su bili i nekolicina vinara, članova kaptolačke Udruge “Vino-Kap”.
Više priča
Obrt Elektro Đuka: Josip Đurak (28) kao primjer kako se uspjeh gradi radom i upornošću!
[NAJAVA] Iz Bekteža Vukovaru od srca: Događaj sjećanja i poštovanja
Dan sjećanja u Kutjevu: Položen vijenac žrtvama Vukovara i Škabrnje