3. veljače 2023.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Posjetili smo učenike u produženom boravku


U Osnovnoj školi Zdenka Turkovića od ove jeseni krenuo je produženi boravak za djecu prvog i drugog razreda koje nema tko pričuvati dok su roditelji na poslu. Produženi boravaka financira Grad Kutjevo u iznosu od 180.000 kuna godišnje, a roditelji plaćaju prehranu i radne materijale.

Posjetili smo đake u produženom boravku gdje nas je srdačno dočekala njihova učiteljica Irena Smojver, koja obavlja jutarnje dežurstvo i vrijeme s učenicima provodi prije početka škole te ih ponovno preuzima oko podneva, nakon redovne nastave.  Đaci nakon svoje redovne nastave imaju odmor od oko pola sata te onda idu na ručak. Poslije ručka u učionici kreću s radom, pisanjem zadaća i ostalih aktivnosti koje su dobili u redovnoj nastavi. Nakon rada i vježbe imaju užinu koju obave u učionici, a to najčešće bude neko voće ili nešto lagano i zdravo. Zadaće i sve što odrade budnim okom prati učiteljica Irena, koja im pruža pomoć te pregleda sve riješene zadatke. Kada odrade svoje obaveze vezane uz školu, slijedi organizirano vrijeme u kojem se provode razne radionice kao što su odlasci u knjižnicu, prirodu, šetnju i slično. Svakoga dana imaju različite aktivnosti što je djeci izrazito zanimljivo. Također ih se uključuje u razne priredbe i manifestacije u školi, ali i izvan škole. Obično oko 16:00 sati, iako vrijeme boravka nije točno određeno, odlaze kući sa svojim roditeljima.

Tijekom posjete polaznicima produženog boravka bilo nam je jako ugodno, učenici su vrijedni i marljivi, ali i iznimno veseli i radosni te im nije problem boraviti u školi i nakon redovne nastave.

Zanimljivo je da i kod ostalih učenika  postoji interes da ostanu na produženom boravku, ali za to ne postoji potreba budući da se u to vrijeme ima tko brinuti za njih.