20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Lidrano u Kutjevu


Danas je u Kinodvorani Kutjevo otvorena ovogodišnja županijska smotra LiDraNo 2023. čiji je domaćin ove godine bila OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo. Lidrano je manifestacija za učenike osnovnih i srednjih škola koja se održava diljem države na općinskoj, gradskoj, županijskoj i državnoj razini, a prikazuje literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo učenika.

Događaj je otvorio nastup Kutjevačkog tamburaškog orkestra koji je odsvirao nekoliko skladbi. Zatim je sve prisutne pozdravio gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir koji je izjavio da je sretan što vidi ovoliko mladih ljudi na ovoj smotri u Kutjevu te da se nada da će što više sudionika ove smotre uspjeti u svom životnom cilju – ostvariti se u području umjetnosti. Na kraju govora izjavio je da želi sreću svim sudionicima i neka pobijedi najbolji. Sve prisutne su također pozdravili ravnatelj Osnovne škole Zdenka Turkovića Milorad Bandalo i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Zatim su uslijedili individualni i skupni nastupi učenika osnovnih i srednjih škola u literarnom stvaralaštvu, novinarskom stvaralaštvu, dramsko – scenskom nastupu koje je ocjenjivalo stručno povjerenstvo koje će odabrati najbolje radove za nastavak natjecanja.