18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Kutjevački planinari osvajaju vrhovE na Danima planinara Dalmacije


Kutjevački planinari bili su na Danima planinara Dalmacije u Malačkoj Donjoj Kaštelima od 31. kolovoza do 3. rujna 2023. Tijekom tog vremena, posjetili smo i neka prekrasna planinska područja, uključujući najviši vrh Bosne, Maglić (2386 metara), i planinu Durmitor u Crnoj Gori, gdje smo osvojili najviši vrh Crne Gore, Bobotov kuk (2522 metra).

Na ovom događaju okupilo se oko 500 planinara iz 67 društava iz Hrvatske i Bosne. Četiri dana ispunjena su planinarenjem, kupanjem i druženjem, uz dodatak uživanja u živoj glazbi. Domaćin, HPD Malačka Donja Kaštela, odlično je organizirao sve aktivnosti, a vrijeme nas je poslužilo, što je dodatno uljepšalo doživljaj.

Imao sam priliku sresti mnoge stare prijatelje tijekom ovog događaja, ali i upoznati nove ljude s kojima sam dogovorio buduće izlete u Kutjevu. Pozvao sam ih i da se pridruže Martinju u Kutjevu. Nemam što reći osim da je ovo iskustvo bilo predivno, ispunjeno druženjem i zabavom. Nadam se da će se neki od naših Kutjevčana pridružiti ovim prekrasnim izletima i druženjima u prirodi. Već sam nešto dogovorio za nadolazeće Dane planinara Dalmacije u Hvaru 2024., pa ćemo možda tamo krenuti. – dodao je Vinko Krsnik iz Kutjevačkih planinara.