12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Kutjevački planinari: Jesenska avantura na Međi, Petrovom vrhu i Dobroj vodi


Kutjevački planinari su se jučer uputili na nezaboravnu avanturu u prirodu duž staza koje vode kroz predivnu Među prema Orahovici. Ovaj put su krenuli na rutu koja ih je vodila kroz Među, Petrov vrh, Dobra voda i na kraju do Kutjeva. Ruta je bila dugačka 10 kilometara, ali nimalo naporna, i za nju su potrošili ukupno tri sata uživajući u svakom trenutku.

Nažalost, na samom početku njihovog putovanja, dočekala ih je kiša. Međutim, to ih nije obeshrabrilo, već su se zadržali malo duže na početnoj točki kako bi obišli bunker koji se nalazi svega nekoliko minuta hoda od Međe. Ubrzo nakon toga, uputili su se prema Petrovom vrhu, koji se ponosi titulom najvišeg vrha Osječke županije. Pogled s vrha bio je zaista spektakularan i vrijedan svakog koraka koji su prešli.

Kiša ih nije napustila dok su hodali prema Dobroj vodi, ali nisu dopustili da ih to obeshrabri. Naprotiv, atmosfera u grupi bila je sve bolja kako su se upuštali u ovu jesensku avanturu. Konačno, stigli su do Dobre vode, a srećom kiša je prestala padati. Ondje su se odmorili, napunili svoje boce s čistom planinskom vodom i uživali u miru prirode.

Posljednja etapa njihove avanture odvela ih je do Kutjeva. Ruta im je pružila pravi jesenski doživljaj – kiša, magla i čarobne boje jeseni koje su preplavile okolinu. Ovaj doživljaj u prirodi bio je više od obične šetnje; bio je iskustvo koje će dugo pamtiti.

Na kraju dana, iako su bili mokri od kiše, dušom su bili ispunjeni, znajući da su prošli kroz jedinstvenu prirodnu ljepotu i ostvarili još jednu nezaboravnu planinarsku avanturu.