18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Kutjevački planinari – Avantura na Krndiji


Nedjeljna avantura planinara iz Kutjevačke planinare donijela je uzbudljivo putovanje kroz prekrasnu prirodu Krndije. Na ovoj 15-kilometarskoj stazi, koja se protezala od Nove Lovačke preko Lipe, Roginog Kamena, Mlake i završavala u Kutjevu, istraživački duh se probudio, a priroda se predstavila u svojoj punoj ljepoti.

Ova staza nije bila zahtjevna, pa su planinari uspjeli da je prijeđu za samo četiri sata. Srećom, vrijeme je bilo idealno za hodanje, što je doprinijelo uživanju u prirodi.

Jedna od najuzbudljivijih stvari tijekom ove avanture bila je susret s divljači na stazi.

Nakon što su prošli kroz kestenik koji se nalazi pola sata od Nove Lovačke, planinari su se nadali da će uskoro moći brati kestene, dodajući još jedan element radosti njihovom putovanju.

Na vrhu Roginog Kamena, planinari su naišli na motoriste s kojima su razmijenili priče i iskustva.

Putovanje se nastavilo prema Planinarskoj kući Mlaka i Kutjevu. Staza je bila bogata bukvom šumom koja je očaravala svojom ljepotom. Ova šuma još nije bila pogođena sječom, što je bila dobra vijest za prirodno okoliš.

Kutjevački planinari su ovom šetnjom prošli kroz prekrasne pejzaže, sreli divlje životinje, razmijenili priče s lokalnim motoristima i uživali u netaknutoj prirodi. Njihova avantura na Krndiji ostavlja trajne uspomene i podsjeća nas na ljepotu prirode koju vrijedi istraživati.