11. prosinca 2023.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja”


Jučer se u Kinodvorani Kutjevo održala izložba na temu „Alojzije Stepinac – utjecaj komunističke propagande na stvaranje negativne slike o Zagrebačkom nadbiskupu.”

Događaj je otvoren državnom himnom Lijepa naša domovino koju je izvela profesorica Glazbene škole Požega Marija Ticl. Nakon himne je održana minuta šutnje kojom je odana počast svim palim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata koji su položili svoje živote u obrani naše Domovine.

Nakon toga je Branko Mihalj održao govor u kojemu je pozdravio sve uzvanike i goste od kojih su pristupni bili Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, Zamjenik županice Požeško – slavonske županije Ferdinand Troha, dekan Medicinskog Fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Ivan Mihaljević, prof. dr. sc Vladimir Dugalić, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, Meštar kapelan – Zmaja Osječkog od Svetog Josipa, profesor emeritusa znanosti Radoslava Galića, rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikt, Zmaj Vinjansko – bekteški i Župnika Župe Kutjevo Ivana Štivičića.

Svatko od uvaženih gostiju je održao prigodan govor u kojemu je pozdravio sve prisutne te tijekom govora istaknuo svoje mišljenje o temi izložbe. Nakon održanih govora je prikazan video s autentičnim snimkama Alojzija Stepinca.

Branko Mihalj je na kraju u ime Zmajskog stola DBHZ u Požegi zahvalio svim prisutnima na predavanju i otvorenju izložbe.