22. veljače 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Drago Hedl – “Šutnja” – otvorena rasprava o dječjoj prostituciji i trgovini ljudima


Danas u 18 sati, u Kinodvorani Kutjevo, ugledni novinar i književnik Drago Hedl održao je potresnu prezentaciju svoje najnovije knjige “Šutnja”. Ovaj autor hrabro progovara o teškoj temi dječje prostitucije i trgovine ljudima, temeljenoj na stvarnim događajima koji su potresli Osijek početkom 2010. godine.

Sama prezentacija nije bila samo o knjizi. Hedl je publici prikazao nekoliko scena iz istoimene serije koja je bila emitirana na Hrvatskoj radioteleviziji, ali i na drugim platformama poput HBO Europe.

Nakon što je autor podijelio šokantne informacije i duboko dirnuo prisutne svojom pričom, dogodila se velika zainteresiranost za Hedlovom knjigom. Mnogi su prisutni odmah kupili svoj primjerak, dok su se drugi predbilježili, s nestrpljenjem očekujući dolazak njihovih knjiga u skorije vrijeme.

Hedl je svojom knjigom i predstavljanjem potaknuo važnu društvenu raspravu o problemima koji često ostaju skriveni ili zanemareni. Tema koju je autor odabrao dotiče se osjetljivih društvenih pitanja, naglašavajući važnost podizanja svijesti i djelovanja kako bi se stvari promijenile.

“Šutnja” nije samo knjiga, već i poziv na djelovanje. Hedlova hrabrost da istražuje i donese na svjetlo teške teme zaslužuje priznanje i podršku zajednice. Njegova predanost otkrivanju istine i podizanju svijesti o problemima s kojima se suočavamo ključna je za stvaranje društva koje aktivno radi na rješavanju ovakvih izazova.

Ova večer u Kinodvorani Kutjevo označila je ne samo predstavljanje knjige već i važan korak prema otvaranju dijaloga o teškim društvenim pitanjima. Hedl je pokazao da umjetnost može biti snažno sredstvo za podizanje svijesti i poticanje pozitivnih promjena u društvu.