22. ožujka 2023.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

ERA je prijavila tri projekta prekogranične suradnje s BIH – odobreno 500.000,00 kn

Razvojna agencija Grada Kutjeva ERA- Europska razvojna agencija d.o.o. za usluge je u travnju 2022. godine prijavila tri projektna prijedloga na ˝Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine˝ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. 

Cilj programa je potpora Hrvatima u Bosni i Hercegovini i osnaživanju područja Republike Hrvatske, jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak koji bi spriječio iseljavanje stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održiv razvoj, poboljšanje dostupnosti socijalne, društvene i javne infrastrukture.

Odlukom o odabiru projekta, objavljenom 16. svibnja 2022. godine, odobreno je financiranje sva tri projekta.

Odobren projekt ˝Igrom od Kutjeva do Čitluka˝  financiran je u iznosu 200.000,00 kuna. Vodeći partner na projektu je Grad Kutjevu u suradnji s partnerom Općinom Čitluk. Projektom je planirano opremanje dječjeg igrališta (postavljanje dječjih igrala/sprava) u sklopu Dječjeg vrtića Grozdić u Kutjevu te rekonstrukcija dijela Dječjeg vrtića u Čitluku.

Odobren projekt ˝Unutarnje uređenje Župne Crkve Srca Marijina u Foči i opremanje multimedijom župne dvorane Župe Rođenja BDM u Kutjevu˝  financiran je u iznosu 150.000,00 kuna. Vodeći partner na projektu je Župa Rođenja Blažene Djevice Marije Kutjevo u suradnji s partnerom Župom Srca Marijina u Foči. Projektom je planirano opremanje vjeronaučne učionice multimedijom Župe Rođenja BDM u Kutjevu te postavljanje kamenog poda i gazišta u Župi Srca Marijina u Foči.

Odobren projekt ˝Suradnja Grada Kutjeva i Franjevačkog samostana sv. Katarine Kreševo˝ financiran je u iznosu 150.000,00 kuna. Vodeći partner na projektu je ERA-Europska razvojna agencija d.o.o. u suradnji s partnerom Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo. Projektom je planirano opremanje i modernizacija web portala Kutjevački.hr te rekonstrukcija i sanacija prostorija Franjevačke knjižnice i arhiva u samostanu sv. Katarine Kreševo.

Odobrenim projektima će se realizirati prekogranična suradnja između Grada Kutjeva i Bosne i Hercegovine u ukupnom iznosu 500.000,00 kuna. Cilj je unapređenje kvalitete života lokalne zajednice i prekogranična povezanost.

ERA – Europska razvojna agencija d.o.o. kao posrednik u prijavi će sudjelovati i u provedbi i upravljanju projektima.

saznaj više