18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Dane kruha obilježili učenici OŠ Zdenka Turkovića

Tijekom listopada mjeseca obilježavaju se Dani kruha u našoj školi. Zbog ovogodišnjih uvjeta rada i situacije s koronavirusom nije bilo tradicionalnog obilježavanja u našim crkvama pa su izradu i degustaciju krušnih poslastica vrijedni učenici i njihovi učitelji odradili u učionicama, svatko u svom razredu. Stoga je matičnu školu posjetio vlč Dejan Ilić koji je predvodio molitvu i blagoslov plodova i hrane koje su napravile vrijedne majke i bake naših učenika. Molitvi i blagoslovu prethodilo je nekoliko prigodnih recitacija i pjesama koje su izveli učenici 3. i 4. razreda.  Kako je obilježavanje proteklo u matičnoj i našim područnim školama pročitajte u nastavku i pogledajte na fotografijama.

 

Povodom obilježavanja Dana kruha našom učionicom širio se miris kruha, kiflica, muffina i svega onoga što su vrijedne ruke naših mama, baka i teta pripremile. Obilježili smo Dane kruha. Uredili smo naš stol i nestrpljivo čekali dolazak velečasnog Dejana Ilića  koji je izrazio veliku zahvalnost za plodove zemlje i blagoslovio trud svih onih koji su sudjelovali u pripremi jela. Pozdravni govor održao je i ravnatelj škole, a učenici 3. i 4. razreda su izveli kratak program uz prigodne pjesme i recitacije koje su sami napisali. Nakon blagoslova jela kušali smo i uživali u svemu što su učenici donijeli. Na kraju je velečasni blagoslovio sve učenike škole i poželio im uspješnu školsku godinu.

Melita Kuščer, prof.

 

Učenici područne škole Bektež su također zajedno sa svojom učiteljicom obilježili Dane kruha i zahvalnosti  za plodove zemlje. Vrijedne ruke naših mama pripremile su ukusne slane i slatke poslastice koje smo s užitkom pojeli. Nadamo se da ćemo dogodine Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje moći obilježiti u krugu obitelji i suseljana kao što smo i prethodnih godina.

Martina Metić, prof.

 

Područni razredni odjeli iz Mitrovca i Gradišta su obilježili Dane kruhe kao integrirani nastavni dan. Na satu hrvatskog jezika, matematike i likovne kulture učenici su obradili prigodne sadržaje. Vrijedne ruke mama i baki su napravile puno prehrambenih proizvoda, a dječje ruke su prikupile plodove.

Sandra Sertić, prof. i Ines Leist, prof.

 

Učenici 2. razreda iz Vetova su također obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U svojim košaricama su donijeli razne jesenske plodove. Njima su ukrasili učionicu i imenovali sve što su donijeli. Učiteljica je zamijesila tijesto, a učenici izradili kuharske kapice. Zatim su se okušali u pletenju pletenica od tijesta nakon čega su ih ispekli i svatko svoju kušali. Veselju nije bilo kraja. Ukrasili su razrednu ploču, tražili najvažniju riječ – kruh – u osmosmjerci i na koncu vježbajući potrošili unesene kalorije. Bio je to jedan prekrasno obilježen dan.

Marijana Hruška, prof.

 

Ostale fotografije ćemo objaviti kroz idućih nekoliko dana jer će obilježavanje Dana zahvalnosti u jednom dijelu naših područnih škola tek uslijediti.

 

Foto OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo