12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

APEL – KORIŠTENJE NERAZVRSTANIH CESTA


Na temelju dosadašnjih uvida i negativnih iskustava Grad Kutjevo objavljuje APEL GRAĐANIMA KOJI KORISTE NERAZVRSTANE CESTE kako bi ih upozorili da vode brigu o tome da iste ne uništavaju.
Ovo se osobito odnosi na dane kad su vremenske prilike nepogodne. Najčešća oštećenja uzrokovana su korištenjem traktora i sličnih prijevoznih sredstava, točnije kad je zemlja vlažna pri čemu se stvaraju rupe, blato iznosi na cestu i slično tome. Svatko od nas dužan je voditi brigu kako o privatnim, tako i o javnim površinama.

Grad Kutjevo prošle je godine za uređenje nerazvrstanih cesta uložio preko 130 tisuća eura. To je izrazito velik iznos, a sredstva utrošena na uređivanje mogla bi se preusmjeriti u druge svrhe kad bi svi koji koriste nerazvrstane ceste bili obzirniji i pažljiviji.

Stoga ovim putem molimo sve obrtnike, vlasnike poljoprivrednih gospodarstava, vlasnike čestica koji koriste nerazvrstane ceste i sve druge da izbjegavaju korištenje istih tijekom kišnih razdoblja, a neovisno o vremenu da rade promišljeno i obzirno. Kod obrade zemljišta strojeve okrećite na vlastitoj njivi, a nerazvrstanu cestu ostavite čistu od ostataka koji se izvlače na cestu. U protivnom bit ćemo primorani slati opomene ili kazne za nepropisno korištenje. Zahvaljujemo i svima koji o tome vode brigu.

Hvala na razumijevanju.