18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Akademija Graševine – prvi vinski intergralni hotel u Slavoniji

Akademija Graševine se smjestila u samom srcu Zlatne doline, podno obronka Papuk, samo 20-ak km od Požege i nekoliko od Kutjeva. U svome imenu je sažela ono najbitnije za ovaj vinogradarski kraj. Uz predivan pogled u prekrasnom ambijentu na poznatu Vallis Aureu svaki posjetitelj može u potpunosti doživjeti okuse čuvene kutjevačke graševine.

Na imanju Akademije Graševine nalazi se restoran koji nudi različit izbor vrhunskih sezonskih delicija pripremljenih s mnogo ljubavi i s domaćim namirnicama. Restoran ima prekrasnu veliku terasu koja je pravo osvježenje za tople dane i uživanje u domaćoj atmosferi.

Akademija Graševine pozicionirala se u neposrednoj blizini kutjevačkih podruma najpoznatijih hrvatskih vinara, okružena uređenim vinogradima čiji prekrasan izgled dolazi do izražaja u svako godišnje doba i čini cjelokupni dojam još ljepšim. Posjetitelji mogu uživati u šetnji vinogradima, a u jesen mogu sudjelovati u berbi s domaćinima koja uz tamburicu i nekoliko litara vina, redovito potraje dugo u noć.

Osnivači ovog plemenitog zdanja su Pansion Akademija graševine Venje te Good food j.d.o.o. s vlasnicima Radom i Anđelkom Ledićem. Anđeoska kuhinja je zasigurno najbolja pozivnica da prije degustacije vrhunske kutjevačke graševine probate kuhinju vrsnog Chefa Anđelka, a naravno da nakon dobre eno gastro ponude imate i gdje prenoćiti jer Akademija u ponudi ima 10 predivno uređenih soba koje nose nazive po vrstama vina, a za najmlađe goste uređeno je privatno dječje igralište.

Akademija Graševine izvrstan je izbor za sve vrste svečanosti do 80 ljudi, seminare, team-building i sommelierske tečajeve, a probleme razjedinjenih i razbacanih smještajnih kapaciteta Akademija je riješila udruživanjem u integralni hotel čime iznajmljivači postaju konkurentniji, zajednički nastupaju na tržištu, a mogu prihvatiti veći broj gostiju odjednom što je često bio problem kod prihvata većeg broja turista. U Integralnom hotelu za sada su udruženi Pansion graševine i Vila Enjingi.

Smještajna ponuda Integralnog hotela:

  • Akademija graševine : 10 smještajnih jedinica s vlastitom kupaonicom, prijemni hol s recepcijom, zajednički sanitarni čvor, restoran za pružanje usluge doručka, zajednička prostorija za boravak gostiju.
  • Dodatni sadržaji: kušaonica vina u podrumu pansiona, a la carte restoran u prizemlju kapaciteta 80 sjedećih mjesta, terasa za boravak i druženje gostiju ispred pansiona, parkiralište
  • Sadržaji u izgradnji: multinamjenska konferencijska sala u podrumu pansiona kapaciteta 80-100 osoba, mini vinski welness s jacuzzijem i saunom , bike corner za turiste bicikliste
  • Vila Enjingi : 6 komfornih soba s jedinstvenim pogledom, blagovaonica i prostorija za druženje gostiju, kušaonica vina, sun and wine terase, mala dvorana za sportske aktivnosti , oaza mira i ljepote prirode

Ono što možete pronaći kao dodatnu aktivnost u Akademiji Graševine :

  • Aktivan vikend u kutjevačkom vinogorju – pješačke i bike ture
  • Gastro ture – U gostima kod lokalnih vinara i OPG-ova
  • Mala škola kuhanja u “Anđeoskoj kuhinji “
  • Somelijerske priče –za sve koji žele znati upoznati moć vina
  • Vinski team building

Donijeli smo vam kratki presjek ponude i događanja, a sve detaljnije možete istražiti na službenoj stranici Akademije gdje možete pronaći i potrebite kontakte ako se odlučite za posjet ovom mirnom kutku s neponovljivim pogledom na Zlatnu dolinu.

Akademija Graševine

FB Akademija