29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Sportskog vikenda nažalost neće biti

I sportaši su uključeni u mjere koje je donio Stožer pa stoga neće moći odraditi svoja planirana sportska druženja u vikendu koji je pred nama. Iako je Prva ŽNL završila svoje redovito natjecanje preostalo je odigrati nekoliko odgođenih susreta među kojima je jedan našeg predstavnika Graševine koja je trebala odigrati svoj zadnji ovogodišnji susret u Sulkovcima, ali nažalost taj će ogled morati pričekati narednu kalendarsku godinu.

Iz priopćenja Stožera izdvajamo dio koji se tiče sportske tematike:

  • zabrana svih treninga i natjecanja osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima te treninga i natjecanja vrhunskih sportaša (sportašice i sportaši I., II. i III. kategorije) u individualnim sportovima;
  • sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da se sportski objekti iznimno koriste samo za potrebe dopuštenih treninga i natjecanja;

Prema tome niti naš predstavnik u futsalu MNK Birtijca iz Šumanovaca neće na parket kako je to bilo planirano ovoga vikenda kada je trebala započeti i malonogometna županijska liga koja će ipak sačekati bolje dane, a sigurno do 21.prosinca. Isto tako malonogometaši će ostati uskraćeni za brojne malonogometne turnire kao i stalni kibici koji u zimsko doba nemaju puno izbora nago pratiti takova sportska događanja pa je očito pred nama duga i zamorna zima bez izazova i uzbuđenja.

S druge strane nogometaši Kutjeva te šahisti našeg istoimenog kluba uspjeli su svoje natjecanje dogurati do kraja bez repova i zaostataka, a Judo klub Jigoro već je dugo vremena u stanju mirovanja pa se nadamo puno boljoj sportskoj 2021.godini uz želju: ne ponovilo se!