27. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

APPRRR: Produžen je rok za prijave vinara i destilatera

Iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještavaju korisnike da je objavljena Izmjena Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu sredstava za provedbu mjera Destilacija vina u kriznim slučajevima i Potpora za krizno skladištenje vina.

Rok za podnošenje prijava se tako produžuje do 17. srpnja 2020. godine, a konkretnije i detaljnije upute o procesu i potrebnoj dokumentaciji za svaku mjeru možete pronaći na poveznici ovdje.

Mjerom – Destilacija vina u kriznim slučajevima potiču se proizvođači vina i destilateri predati vino na destilaciju i tako osloboditi kapacitete za prijem nove berbe grožđa koja je pred vratima kao i za proizvodnju i skladištenja novih količina vina.

Mjerom – Potpora za krizno skladištenje vina potiču se proizvođači vina da određene količine vina zadrže u skladištu i ne stavljaju ga na tržište u ovo turbulentno vrijeme uzrokovano krizom koju je donio koronavirus. Minimalno vrijeme trajanja skladištenja koje se može odobriti iznosi 30 dana.

Javni poziv za mjeru Krizne destilacije vina i skladištenja

Foto FB Galić Vina