29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Održana skupština HPD Vidim

Nedavno je održana godišnja skupština HPD Vidim u prostorijama Društva u Kutjevu (Trg graševine 2), koja se trebala održati u ožujku no sukladno uputama vezanim uz COVID-19 odgođena je i održana naknadno samo sa članovima Društva, a jedini gost je bio dogradonačelnik, gospodin Ivica Malnar.

Izuzetno nam je drag odaziv iz gradske uprave, jer je bitno da se čelnici upoznaju s našim radom, jer nam Grad Kutjevo itekako pruža financijsku potporu u našem djelovanju. Zbog pandemije i ograničenja broja osoba, te financijskih izdataka, nismo bili u mogućnosti pozvati goste iz drugih planinarskih društava, udruga s područja Kutjeva i svih ostalih koji nas podupiru i pomažu na bilo koji drugi način, što nam je izuzetno žao – izvijestila nas je predsjednica udruge Nada Razumović.

Na skupštini je predočeno izvješće o radu društva u 2019. godini, izvješće blagajnika i knjigovođe, izvješće Nadzornog odbora i izvješće Suda časti. Usvojena su sva izvješća o kojima se vodila rasprava i dati prijedlozi. Jedna od točaka je bila razrješnica tajniku Društva i izbor novog, te izbor novog člana Suda časti. Za tajnicu je izabrana gospođa Stanka Singer, a za novog člana Suda časti je izabrana gospođa Štefica Belaj. Izvješće o radu društva u 2019. godini, kao i plan i program rada za 2020. godinu je prezentirala predsjednica udruge gospođa Nada Razumović,

U protekloj godini su ispunjene sve redovne  aktivnosti prema planu i programu, održana je opća planinarska škola i završena su dva projekta od interesa za opće dobro koja su provedena uz financiranje programa od strane Grada Kutjevo. U planu i programu za 2020.godinu navedene su brojne redovne aktivnosti, izletnički dio, održavanje planinarskih putova i objekata, sudjelovanje na manifestacijama i događanjima u gradu, potpora drugim udrugama, obnova akcije čišćenja Kutjevačke rike, uređenje odmorišta u parku iza upravne zgrade “Kutjevo” d.d., rekonstrukcija nadstrešnice kod planinarske kuće Mlaka i završetak prijavljenih projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području čija su financijska sredstva dodijeljena od Grada Kutjevo.

Pogotovo je značajna aktivnost pomlađivanja društva i organiziranje izleta školskoj djeci, te tako potakla kod mladih  sinergiju prirode i ljudi. Zadnja točka dnevnog reda skupštine održana je kod planinarske kuće Mlaka, gdje su pozvani svi članovi udruge na druženje uz roštilj, a ujedno je odrađena akcija uređenja planinarske kuće i okoliša.

Foto HPD Vidim