27. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Judo klub Jigoro

Judo klub „JIGORO“ osnovan je 05. listopada, 2014.godine te je isti, 12.prosinca 2014. godine upisan u Registar udruga Republike Hrvatske. Naziv kluba izmijenjen je početkom 2018.godine iz JK „KUTJEVO“ u JK „JIGORO“. Sjedište kluba je u Kutjevu te ima 20 djece koja redovito dolaze na trening. 

Aktivnosti kluba su svakodnevni treninzi u školskoj dvorani, organiziranje sportskih i rekreativnih manifestacija, okupljanje djece, mladeži i drugih osoba koje se  žele baviti sportskim i rekreativnim aktivnostima, odlazak na domaće i međunarodne turnire, kako u Hrvatskoj tako i izvan nje.

Cilj kluba je poticanje, razvijanje i unapređivanje svih oblika sportskih i rekreativnih aktivnosti, te očuvanje i unaprjeđenje tjelesne kulture članova i mladeži, osmišljeno korištenje njihovog odmora i slobodnog vremena.

Judo klub „Jigoro“ od svog osnivanja nastupio je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim turnirima. Samo u nazad 3 godine (2017.,2018.,2019.), Jigoro je nastupio na čak 51 međunarodnom judo turniru, osvojili 195 medalja od čega čak 46 zlatnih medalja.

U najboljem svjetlu smo promovirali naš kraj iz kojeg dolazimo.  Na turnire idu i roditelji koji su velika podrška s tribine. Osim u navijačkom dijelu, oni se pobrinu i za domaću hranu, od kobasica, sira, šunke, kiselih krastavaca, domaćeg kruha i kolača, kad oni to rašire, cijela dvorana zna da je u dvorani Jigoro – rekao nam je Hrvoje Prevolšek, trener i spiritus movens ovog malog-velikog kluba.

U ovoj godini klub je bio međunarodnom natjecanju u Mariboru s tri natjecatelja, vratili se sa zlatom i srebrom. Zlato je osvojila Ela Škopec dok se srebrom okitila Ivona Bošnjak, a proteklog vikenda su bili na međunarodnom turniru u Zagrebu s 10 natjecatelja i kući se vratili sa čak 11 medalja.

Zlatnu medalju osvojile su Ela Škopec u starijoj uzrasnoj skupini i Ivona Bošnjak koja je u finalu bila bolja od naše Ele Mijoković, što je dokaz da su one apsolutne vladarice ove kategorije.

Srebrnu medalju osvojila je već spomenuta Ela Mijoković te Ivona Bošnjak u starijoj uzrasnoj skupini.

Brončanu medalju osvojili su Viktorija Štivić, Larissa Vasilj koja je vrlo uspješno zabilježila svoj prvi nastup, Klara Benčić, Ela Škopec, Ela Mijoković u starijoj uzrasnoj skupini, Luka Uršić, Dorijan Benčić, a Matko Mijoković izgubio je u borbi za brončanu medalju.

Od sve djece kao i svagdje, i kod nas se izdvajaju pojedinci koji su treninge shvatili ozbiljno i nižu uspjehe na turnirima, a svakako treba izdvojiti 3 mlade sportske heroine: Ivonu Bošnjak, Elu Škopec i Elu Mijoković


IVONA BOŠNJAK

– ima 10 godina,

-u zadnje 3 godine nastupila na 35 međunarodna turnira

-odradila je 121 borbi, pobijedila u njih 90, 74% uspješnost

– osvojila 41 medalja

– 3 priznanja kao najbolja natjecateljica na cijelom turniru

ELA ŠKOPEC

– ima 10 godina,

-u zadnje 2 godine nastupila na 31 međunarodnom turnira

-odradila je 94 borbi, pobijedila u njih 56, 60% uspješnost

– osvojila 23 medalja

– u 2020. godini odradila 2 turnira i osvojila 2 zlata

ELA MIJOKOVIĆ


– ima 10 godina,

-u zadnje 2 godine nastupila na 17 međunarodna turnira

-odradila je 82 borbi, pobijedila u njih 47, 57% uspješnost

– osvojila 19 medalja

Upravo te tri djevojčice su bile na prijemu kod gradonačelnika Budimira koji ih je lijepo primio uz slatke poklone , cvijeće i ugodan razgovor.

Idući nastup judo kluba „JIGORO“ bit će 15.02.2020. u Samoboru u sportskoj dvorani „Samobor“ , Andrije Hebranga 26 s početkom u 10h. Mi naravno dolazimo ranije zbog službene vage te izvlačenje ždrijeba redoslijeda borbi. Trener će na treningu odlučiti koja djeca idu, a koja ne, s obzirom na njihovu spremnost – najavio je trener Prevolšek

Planovi za ovu godinu su otići na što više međunarodnih natjecanja i uručiti što više pozivnica za naš međunarodni turnir „2. JIGORO KUP“ koji će se održati u školskoj dvorani u Kutjevu, 13.06.2020.godine. Ulaz je naravno besplatan i pozivam sve da taj dan dođu u našu dvoranu i bodre naše sportaše do novih pobjeda. Do sada smo podijelili nekoliko pozivnica i dobili potvrdu dolazaka klubova iz Slovenije i BIH, tako da će sigurno biti međunarodnog karaktera – pozvao je ovaj mladi i već dokazani stručnjak.

Od naših većih sponzora moramo se zahvaliti vinariji Krauthaker d.o.o. koji nas redovito prate i podržavaju. Grad Kutjevo nam je trenutno najveća podrška, debelo se oslanjamo na nju, jer bez Grada Kutjeva, naš klub bi bio u velikim problemima i ne bi ni upola bio da nema Grada Kutjeva. Gradonačelnik je prepoznao naš trud, rad i zalaganje, a mi u klubu ćemo se i dalje truditi da opravdamo njegovo povjerenje – zaključuje simpatični Hrvoje za kojega, skupa s njegovim hrabrim borkinjama i borcima ono najbolje tek dolazi.