29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U Bektežu održani 26. ”Bekteški susreti”


U Bektežu su 20. kolovoza održani ,,Bekteški“ susreti. Smotra folklora se održala u sportskom parku u Bektežu s početkom u 18:30 sati. Na smotri su sudjelovali folkloraši iz Požeško-slavonske županije i gosti iz susjednih županija. Sudionici su bili iz sljedećih mjesta: Beravci, Vladislavci, Drenje, Brodski Stupnik, Požega, Kupina, Paklenica i Bektež. Svi su KUD-ovi prikazivali pjesme i plesove svoga kraja odakle dolaze. Zbog različitosti nastupa se može vidjeti bogatstvo tradicijske kulture naših krajeva.

Cijeli program je pratilo oko 300 posjetitelja koji su toplo pozdravili sve izvođače i velikim ih aplauzom ispraćali sa scene. Posebno se istakla članica KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Beravaca koja je svojom veselom pričom iz njezine svakodnevice izmamila puno smijeha i pučkog veselja. Svi sudionici su ostatak večeri proveli u Društvenom domu u Bektežu družeći se uz večeru i narodno veselje.

Veliku pozornost je privlačila lijepo uređena unutrašnjost sale koju su uz bogati stol krasile i kreacije dvije mlade mještanke koje su pripremile ”švedski stol” od raznog voća i kolača.