29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Nagradni natječaj  za učenike srednjih škola na području Požeško-slavonske županije

Savjet mladih Požeško-slavonske županije organizira Nagradni natječaj  za učenike srednjih škola na području Požeško-slavonske županije iz redova maturanata. Natječajem se želi nagraditi izvrsnost učenika. Natječaj će biti otvoren od 2. svibnja 2022. do 16. svibnja 2022. godine.
Srednje škole na području Požeško-slavonske županije nominiraju po jednog (1) učenika za sudjelovanje u natječaju. Srednje škole same određuju uvjete i kriterije prema kojima će izabrati svog kandidata. Kandidati škola mogu biti odabrani putem internog natjecanja u školi, općeg uspjeha učenika ili prema drugim kriterijima izvrsnosti. Škole prijavljuju učenika putem prijavnog obrasca u prilogu. Prijavni obrazac se šalje putem e-mail pošte, na adresu: savjet.mladih@pszupanija.hr .
Pobjednik natječaja osvaja sufinanciranje troškova osposobljavanja za vozačku dozvolu B kategorije. Kandidat za osposobljavanje mora biti stariji od 17 godina i 6 mjeseci. Sufinanciranje se odnosi na troškove osposobljavanja do prvog izlaska na ispit (liječnički pregled, predavanja iz prve pomoći, predavanja iz propisa i vožnja), troškove svih ispita polaznik snosi sam. Sufinancira se iznos do 7.000 HRK. Pobjednik sam bira autoškolu u kojoj će pohađati osposobljavanje te mu se plaćaju troškovi autoškole, liječničkog pregleda i predavanja iz prve pomoći.
Pobjednik mora imati otvoren tekući račun na koji će mu biti isplaćena sredstva.