29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Veliko nagradno darivanje portala kutjevački.hr – predstavljanje košarice


Povodom 2 tisuće pratitelja na Facebook stranici portala kutjevački.hr odlučili smo nekoga od vas darovati bogatom košaricom proizvoda iz Zlatne doline. Uključiti se možete svi, a uvjeti za sudjelovanje su vrlo jednostavni i nalaze se na Facebook profilu portala. Darivanje traje do 25. studenoga kada ćemo metodom slučajnog odabira proglasiti sretnog dobitnika. U košarici se nalaze proizvodi raznih OPG-ova, obrta, agencija, vinarija i drugih s područja naše županije.

Vinarija Mihalj

Kutjevačka vinska obitelj koja njeguje tradiciju uzgoja grožđa i proizvodnje vina od 1953. godine. Osim vrhunske Graševine, vrlo uspješno proizvode i Traminac te Rajnski rizling od bijelih vina, a Cabernet sauvignon, Merlot, Portugizac i Muškat ružu od crvenih vina, a upravo će netko od vas osvojiti dvije butelje vrhunske vinske kapljice obitelji Mihalj.

Virnica Suvenirnica

Mlada i talentirana Kutjevčanka Ljubica Križanović Pavlov bavi se izradom različitih rukotvorina. Svoju kreativnost i talent usmjerila je na otvaranje vlastitog obrta stvarajući unikatne i personalizirane predmete. Tako kod Ljubice možete pronaći brojne oslikane i izvezene motive na različitim površinama. Ovom je prigodom kreativna Kutjevčanka odlučila jednom sretniku ili sretnici pokloniti nekoliko svojih rukotvorina – jastučić, magnet i jednu prigodnu jesensku bundevu.

Luks Bike Adventure

Turistička agencija Luks Bike Adventure jedina je u našoj županiji specificirana za cikloturizam, no osim toga ima i poklon shop u kojemu se mogu pronaći zanimljivi proizvodi Požeško-slavonskih OPG-ova i vinara, među kojima su i naši, s područja Kutjeva. Osim toga, uspostavili su vlastitu proizvodnju ručno rađenih keksića “Kuki” u nekoliko okusa, a netko od vas imat će priliku kušati zobene kekse od čokolade i naranče.

Sir OPG Ribičić

Simpatična Marija Ribičić proizvodi već svima dobro poznati “Grabarački sir” u nekoliko okusa. Osim sira, obitelj Ribičić proizvodi i razne mliječne proizvode na svom OPG-u u Grabarju. Ovom su prilikom odlučili nekome od vas darovati jedan od traženijih okusa – sir od ljute tucane paprike kako biste začinili ove tmurne jesenske dane bogatstvom okusa.

Castrum

Prije nego što su uplovili u bračne vode, ekonomistica Iva i pravnik Mihovil odvažili su se i krenuli u privatan posao. U studenom 2020. otvorena je destilerija Craft spirits, a u ožujku 2021. proizveden je prvi gin. Smještena u Kaptolu, srcu Slavonije, na granici s Parkom prirode Papuk, destilerija ima za cilj proizvoditi dvije vrste gina – London dry i barrel aged. Slavonski craft gin kojemu su glavni sastojci biljke nastale u slavonskim šumama podno Papuka, također se nalazi u našoj košarici.

OPG Egner

Obitelj Egner iz Kutjeva pčelarstvom se bavi 20-ak godina. Med sadrži sve što je potrebno za zdravlje i pravi je eliksir za organizam, a posebice u hladnijem razdoblju. Na OPG-u Egner može se pronaći nekoliko vrsta najstarijeg zaslađivača, a posebno je zanimljiv onaj hrastov koji se proizvodi samo na kutjevačkom području i upravo on čeka na nekoga od vas.

Krunica s tvojim imenom (Crna design)

Nedaleko od Kutjeva, u Gradcu, nalazi se mala proizvodnja unikatnih i personaliziranih darova. Posebno je istaknuta po izradi krunica s imenom za različite prigode. Osim krunica, Martina Crnjac izrađuje i privjeske, svijeće za razne prigode, nakit, vijence za vrata… Kreativna Martina je za nekoga od vas odlučila izraditi i pokloniti bijelu krunicu s anđelom.

OPG Carpinus 

Obitelj Kundakčić iz Grabarja bavi se obradom mesa svinja koje sami uzgajaju. Tradicija duga skoro 20 godina iznjedrila je brojne suhomesnate proizvode – domaći kulen, kulenova seka, slavonska kobasica, slavonska šunka, domaća slavonska slanina, svinjska mast i čvarci. Tako jedan od specijaliteta OPG-a Carpinus – tradicionalni domaći kulen možete osvojiti ako zaigrate naše nagradno darivanje.

Do završetka darivanja i osvajanja košarice s prethodno predstavljenim proizvodima ostalo je još tjedan dana pa, ako niste, iskušajte sreću!